25.07.2020 toimus Pirita rannas Aerulaua Klubide Karikasarja kolmas etapp. Selle muutis eriliseks fakt, et võistlus toimus sarja raames esimest korda merel ja ilmataadi lahkel loal said kõik osalejad nautida Läänemere lainetel turnimist.

Sarja sõit kulges 1 km pikkusel „kikilipsu“ kujulisel tehnilisel rajal, mis hõlmas endas 7 pöördemärki. Olenevalt võistlusklassist tuli sõita 1-3 ringi nii vastu- kui ka päripäeva.

Esimesena sööstsid lainetesse meie tulevikulootused U13 ja U16 klassi võistlejad. Paljudele Lõuna poolt tulnud võistlejatele oli see elu esimene kord merel aerutada, kuid keegi ei lasknud end sellest heidutada ja kõik startijad olid õige pea edukalt ka finišis!

Järgmisena asusid võistlustulle Chill klassi kogenumad võistlejad. Nende sõidu muutis põnevamaks tõik, et teisele ringile minemiseks tuli koos aerulauaga joosta kaldaliivale paigutatud rajamärgi ümbert ringi ja seejärel taas laintesse tagasi.

Just see kuiva maa vahespurt muutis võistluse eriti vaatemänguliseks ja võistlejate jaoks kindlasti põnevamaks. Erilised kiidusõnad lähevad Chill klassi õrnemasoo võistlejatele, sest nende seas oli ülekaalukalt rohkem võistlejaid, kes enamuse lainelisest rajast vapralt püsti aerutasid. Eriti suurt südikust näitas välja Pritta Paadik, kes hoidis Põhja – Eesti võistlejate lippu kõrgel!

Nagu juba traditsiooniks on kujunenud, asusid viimastena lainetele kõige kogenumad ehk PRO klassi sõitjad, kes pidid läbima kolm ringi vastu- ja kolm päripäeva. Nende võistluse muutis eriti lõbusaks see, et selles klassis ei ole kohane põlvili või istudes sõita, olgu siis lained ja tuul kui suured tahes. Tänu sellele said enamus võistlejad ka lisaks aerutamisele ujuda. Teise sõidu viimaseks ringiks olid lainetest ja kaldalt ülejooksuga kõigi jalad juba üsna „pehmeks“ muutunud ja tänu sellele oli tol ringil ka kõige rohkem ujumist. Nagu Priit Vakmann tabavalt ütles, et viimase ringi laualpüsimine meenutas enamusel sõitjatel juba tsirkusekaru köielkõndi :)

Kokkuvõtteks võib öelda, et oli igati tore spordipäev ja kõik said kindlasti kogemuse võrra rikkamaks!
Karikasarja arvestuses olid võistlusklasside parimad seekord sellised: Mehed pro – Madis Vitsut, Naised pro – Tiiu-Triin Tigas, Masters pro – Rein Lehtmets, Mehed chill – Alar Jaanson, Naised chill – Pritta Paadik, Divas chill – Consuelo Laanemäe Räim, U18 poisid – Raul Kehlman, U16 neiud – Keiu Vakmann, U16 poisid – Gregor Jermolajev ja U13 poisid – Marken Mangelsoo. Klubidest oli suurima esindatusega RTG spordiklubi. Koondtulemused üleval EPL-i kodulehel ja detailne info sõitude kaupa www.racesplitter.com.

Nagu ütleb kuulus reklaamlause siis ega „see ei ole veel kõik“ Pirital toimus ka karikasarja väliselt üks eriti lõbus võistlus: John Deere „idiprugaT tnirpS“ ehk maakeeli tagurpidi sprint.

Võistlejatel tuli läbida kaldalt stardi ja finišiga, ühe pöördepunktiga sprindi distants merel. Võtmesõnaks siinkohal oli „idiprugaT“ ehk kogu distants tuli läbida selg ees ehk seljaga liikumissuuna poole ja mitte ainult aerutamise osa laual vaid ka stardi- ja finiši jooks. Viimane saigi mõnele kiirele aerutajale parajaks proovikiviks. Sõit ise kujunes eriti tasavägiseks ja kuni lõpusekunditeni oli esikolmiku võistlejatel kõigil võimalus see kõige kõrgem koht noppida!

Kuna see sõit oli eriti suuri oskusi nõudev ja eraldi võistlusklasse ei olnud siis auhinnad jagati kuuele kiiremale: esimene koht – Alar Jaanson, teine koht – Madis Vitsut, kolmas koht – Rein Lehtmets, neljas koht – Pritta Paadik, viies koht – Vjatseslav Jermolajev ja kuues koht – Tõnis Räim

Pilte üritusest saate näha Aerulaua Klubide Karikasarja fb. lehelt SIIT.

Mina omaltpoolt teen suure kraapsu ja sügava kummarduse abilistele ja toetajatele: RTG Spordiklubi, TeamFun, Viljandi Aerutamisklubi, Pirita Surfiklubi, Eesti Purjelaualiit, Surfshop, WihuriAgri – John Deere, fotograaf Rasmus Soonvald ja eriti suured tänud oma kallile abikaasale Ene Metstakile, kes möllas terve päeva selle nimel, et kõik võistlejad saaksid registreeritud, stardid tehtud ja finišid registreeritud!

2020 aasta Aerulaua Klubide Karikasarja finaaletapp, autasustamine ja lõpupidu toimub juba sel laupäeval, 01.08.2020 Kääriku järve ääres!

Kohtumiseni Käärikul!

Seniks aga kõigile päikest põue ja sära silmadesse!

Tõnis Metstak
Team Sunlovers

sup Pirita1

pirita sup

pirita sup2

Pirita surf 2

pirita surf 3

pirita surf 5

Pirita surf 6