12.09.2020 (L) toimunud üritusel osales 21 julget purjelaudurit.

Võistlustrass Eru lahe alt servast Mohni saare lõuna tippu (märk-tooder) ja tagasi sisaldas erinäolisi ilmastikuolusid. Tuul edelast nõudis osalejatelt algul sõitu alla tuult ja tagasi vastutuult.

Võistlejate varustuse valik oli väga erinev nii laudade kui ka purjede (5,2 – 9,6) osas. Eru lahes puhus veidi tugevam mõõdukas tuul ja lahest väljas oli päris möll.

Keerulistes oludes juhtus nii mõndagi – kellel purunes kardaan, kelle oli vale varustuse valik ja trimm veidi mööda. Kuuldavasti olid ka läbitud distantsi pikkused erinevad, kiirematel 36 km ja aeglasematel üle 63 km. Seega on paljudel midagi üritusest omanäolist meenutada.

Boris oli Mohni saare märgis esimene, isegi enne päästekaatrit.

Päästjate hilisem kommentaar: „Esimesed kolm surfarit olid päris hullud, lainete vahel kihutasid 40 km/h. Meie tõmbasime kiiruse maha, ei kannatanud seda põrutamist. Hullud te olete.“

Silmapistvalt tublid olid seitse esimest võistlejat, kes tagasisõidul käegakatsutavalt üksteisele tihedalt konkurentsi pakkusid. Eriti tihe ja huvitav rebimine kuni finišini toimus kolme esimese vahel.

Naiste parimad: I koht Cerly Aulik, II koht Eliko Jõgiste.

Meeste parimad: I koht Valde Viiding, II koht Andres Valkna, III koht Boris Ljubtšenko.

Eriauhind: Kaivi Aasa (põhisõidu 4 koht, poole distantsi 1 koht).

Üldvõitja: Valde Viiding (2 aastat järjest võitja – 2019. a., aeg 1:23, 2020. a., aeg 1:04).

Eru Surf Team tänab kõiki osalejaid, toetajaid, kaasaelajaid, eriti merepäästet, kohtunikku Aivar Kesküla ja kokka Tiina Viirat ning tünnisauna eest Urmas Kuhit.

Koostööpartnerid: Eesti Purjelaualiit, Käsmu Vabatahtlik Merepääste, Pärispea Vabatahtlike Päästeselts, Palms, Metallituba.

*Koostöös saime ürituse sujuvalt tehtud ja riskid hajutatud.

# TULEMUSED

# FOTOD (Tiina Viira)

# VIDEOD – Start , Finiš

 

Kohtumiseni 2021!

Eru Surf Team

eru.surf@gmail.com

Mohni Mohni1 mohni3 mohni4