2020 Eesti meistrid purjelaua kiirussõidus on Tristen Erik Kivi (Black Team Estonia) ja Annika Valkna. Hõbedale tuli meestest eelmise aasta kiirussõidu meister John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) ja pronksi saavutas selle ala läbi aegade staabiilseim võistleja Aivo Prükk (Ma ja Sa Surfikool). Naiste kiirussõidu lahing oli eriti äge ja tase eriti ühtlane. Nii jäigi kokkuvõttes kõigil kolmel medalinaisel võrdne arv punkte ja tulemuse otsustas juhendijärgne eelis Ühepäeva Kiirussõidule: kuld Annika Valkna, hõbe eelmiste aastate naiste meister kiirussõidus Kristel Kaubi (Team Chica) ja pronks Cerly Aulik (Black Team Estonia).

Tristenile on see esimene tiitel selles distsipliinis. Võidu saavutas ta veenva ülekaaluga, saades mõlemad kiirussõidu etapivõidud. Annika Valkna, kelle nimel on ka Eesti kiirusrekordid naiste arvestuses, naases edukalt võistlusrajale ning tõestas, et teistel ei saa kerge olema.

Selle aasta Eesti meistrivõistlused kiirussõidus olid eriti osavõturohked. Numbrid, mis võistlustel välja sõideti, olid kõigi aegade parimad, samuti rekordarv tulemuste üleslaadimisi. Põnevust jagus kogu hooajaks – kord oli üks võistleja parem ja jälle vastupidi. Isiklike kiirussõidu rekordeid tuli erinevatel distantsidel pea iga nädal.

Tegelikult tahaks kiita iga osalejat kiirussõidul ja julgust oma tulemused üleslaadida, sest alati ei ole sa kõige parem, aga endast mööda sõita ja paremaks saada on sul võimalus iga päev.

Siit ka põhjalik kommentaar kiirussõidu 2020 Eesti meistrilt naiste arvestuses, Annika Valknalt: “Võistlustel pole kunagi midagi ootuspärast. See tunne, kui kaardid on kõik segamata ja kõik on võimalik, teebki võistlemise lahedaks. Ma arvan, et kiirussõit on üheltpoolt väga tehniline, kuid samas ka lihtne formaat, kus merel olles võistled tegelt iseendaga. Pead igast sirgest leidma selle maksimumi. Ühepäeva etapil oli mul suht suur ootusärevus, sest ma polnud kolm aastat purjelauda katsunudki ja ma kartsin, et kas ma üldse purje jaksan hoida. Õnneks jaksasin, kuigi kõik manöövrid on ikka väga roostes ja puised. Mu eesmärk oli eelkõige nautida seltskonda, ilma ja surfi. Tulemust ma tegema ei läinud, kuni mulle sattus paar jube head otsa, mis ilmselt tõid selle õige “ai kus andsin gaasi” tunde sisse. Ja tulemused olid väga tihedad, kõik selgus alles päeva lõpus ja peaks ütlema, et nii napp võit andis mõtteainet küllaga. Edasi pidin leidma sobiva aja, et 5×10 arvestusse mingi sobiv aeg kirja saada ja käisin selleks vaese mehe franquis ja see koht on maagiline. See päev oli imeline – sügis, torm, päike, vihm, tuul, liivadüünid ja peegelsile vesi ja super hea kokkuhoidev seltskond/surfipere. Need on need hetked, mille nimel üldse surfata. See, et tulemus tuligi, oli ainult boonus. ”

Kiirussõidu koondtulemused SIIT

Kohtumiseni järgmisel 2021. a. kiirussõidu hooajal, kus on varuks nii mõnedki uuendused!

Jüri Kaldoja

Eesti Purjelaualiit tänab sind, Jürka, kiirussõidusvõistluste korraldamise ja kõige muu hea eest, mida sa oled purjelaua arendamisel teinud!

kiired naised Tristen_Kiirussõit