5.-6. juunil toimus 2021 FUN sarja esimene etapp – Võsu FUN.

Võistlustele oli registreerunud kokku 39 võistlejat, nendest 7 foili klassis sõitjat.Tuuleprognoos oli mõlemaks päevaks alla tuulemiinimumi, aga selle eest lubati päikselisi suveilmasid. Nii ka läks – esimesel võistluspäeval sai teha kolm võistlussõitu purjelaudadele ja foilidele kahjuks tuult ei jagunud. Teisele võistluspäevale olid suured ootused ja lootused, kuid kuna Võsu on siiski tuntud kui kuurortlinn, siis jäi Võsu endale kindlaks – pea terve päeva saime rannas mõnuleda, ujuda, võrku ja discolfi mängida.

Võistluste peakohtunik, John Kaju tegi ca 45 min enne teise päeva viimase sõidu lubatud stardiaega otsuse, et tuuleolud on piisavad nii uimedele kui foilidele ja andis korralduse võistlejatel stardijoonele asuda.

Purjelaua klassi üldarvestuse võitis ülekaalukalt Kaur Säärits (NYCS), kes võitis neljast sõidust neli! Naistest võitis Cerly Aulik (BlackTeamEstonia) ja Open Foil üldarvestuse ning Open Foil U21 vanusearvestuse võitis Joonas Mik (Pirita Surfiklubi, Purjetamise Akadeemia).

Esikolmikud
Purjelaud

Purjelaud üldarvestus
1. Kaur Säärits (NYCS)
2. Raivo Saarm (Pirita Surfiklubi)
3. Valde Viiding (BlackTeamEstonia)

Naised
1. Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
2. Lisett Aasmets (BlackTeamEstonia)
3. Emma Viktoria Millend (TPLK)

Master
1. Valde Viiding (BlackTeamEstonia)
2. Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
3. Aivar Kajakas (Pirita Surfiklubi)

Grand Master
1. Raivo Saarm (Pirita Surfiklubi)
2. Andrus Jõgi (Puri)
3. Argo Servet (Eru Surf Team)

U17
1. Lisett Aasmets (BlackTeamEstonia)
2. Robert Paul (BlackTeamEstonia)
3. Emma Viktoria Millend (TPLK)

U15
1. Natali Šank (TPLK)
2. Liisa Marii Kalk (TPLK)
3. Bertha Kivistik (TPLK)

Open Foil
Üldarvestus

1. Joonas Mik (Pirita Surfiklubi)
2. Frank Ervin (BlackTeamEstonia)
3. Kristofer Rajasalu (Pirita Surfiklubi)

U21
1. Joonas Mik (Pirita Surfiklubi)
2. Frank Ervin (BlackTeamEstonia)
3. Kristofer Rajasalu (Pirita Surfiklubi)

Palju õnne kõikidele võitjatele!

Tulemused SIIT

Kaur Säärits (NYCS), Purjelaud üldarvestus I koht: „Kõige suuremad erinevused tekkisid startides ja pumpamises. Stardis üritasin kohe esimeseks saada ja peale seda sain pumpama hakata siis, kui keegi mulle lähenema hakkas. Kahjuks ei olnud vaikse prognoosi tõttu kõik kohale tulnud. Üks kõige paremaid võistluse osasid, mida tasuks välja tuua, on hea toit.”

Joonas Mik (Pirita Surfiklubi, Purjetamise Akadeemia) Open Foil üldarvestuse I koht ja U21 I koht: „Tuuleolud foili jaoks olid väga piiripealsed, kuid minu pumpamine viis mind võidule, aidates mind varem foilima saada. Sai palju oodata ning päikest võtta. Koht oli mega mõnus”.

Lisett Aasmets (BlackTeam Estonia), Naiste arvestuse II koht; U17 I koht: „Nendel võistlustel oli minule väga sobiv ilm – vaikne tuul. Kindlasti tuli abiks minu suur soov ja tahte nendes ilmaoludes anda endast parim, mis pani mind võistluse lõpuni pingutama. Need ilmaolud on mulle küll sobivad, aga hea tulemuse jaoks oli vaja teha kõvasti tööd (pumbata). Võistluse korraldus oli väga hea ja seltskond suurepärane:).

Valde Viiding (BlackTeamEstonia), Üldarvestuse III koht, Masterite I koht: „Oli jälle nii, et võidab see, kellel on kõige rohkem asju. See selle fann sarja eriliseks teebki. Mul juhtus olema mingi aretis, mille ilma tuuleta liikuma sai :-). Aga Võsul võitsid kõik, kes kohale tulid, sest ilm oli ilus ja vesi soe.“

Natali Šank (TPLK), U15 I koht: “Olin seekord paremas füüsilises vormis, pumpasin teistest kiiremini. Samuti ei kukkunud kordagi, märgivõtmine läks paremini. Olgugi, et tuult polnud oli võistlus väga fun.“

Toomas Pertel (BlackTeamEstonia), Parim Väike Funboard (alla 140 l): „Ma olin oma otsestest konkurentidest oluliselt parem vettemineja, sest teised väiksed lauad jäid kaldale:). Ainsa väikese lauana on ka suhteliselt lihtne selles arvestuses parim olla, isegi kui üldarvestuses olin viimaste hulgas. Võsu on väga äge FUN’i võistluspaik. Seal on hea aura ja ka ilmaga on seal reeglina alati vedanud.“

Fotod Katrin Merirannalt SIIT

Videoklipp Katrin Merirannalt SIIT

Eesti Purjelaualiit tänab:

John Kaju – kogemustega ja professionaalne FUN võistlussarja peakohtunik

Piret Ausman – väga kiiresti vormistatud võistlustulemused!

Lepispea Caravan&Camping – täiuslik surfivõistluste laagriplats!

Katrin Merirand – palju ja ilusad fotod!

Eru Surfi meeskond – igakülgne abi võistluste korraldamisel!

Tiit Toming ja tema meeskond – maitsvad hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid!

Raul Feld, Viktor Millend, Ott Pärna, Neeme Truumees, Tiina Viira – lahked abilised võistluskorralduses!

 

2021 FUN võistlussarja toetavad: HiiuSurfShop, Laulasmaa Surfikool, Saaremaa Surfiklubi, Prike, Sportland, KULKA  ja Eesti Purjelaualiit.

 

Kohtume Hiiu FUN-il 10.-11. juulil! FB Event SIIN

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär
Tel 5228877

foil esikolmik u17 u15 esikolmik gm esikolmik naised esikolmik üldarvestuse esikolmik Auhinnad Aivar ja Veiko Kaur S. Joonas Frank LisettCerly ja Valde Joosep Romek Aivar Bertha Cerly Kaur Sõit Start Tiit Raivo