25.-30. juunil 2021 toimusid Puck’is Poolas Formula Foili noorte maaimameistrivõistlused. Eestit esindanud Purjetamise Akadeemia kasvandik Frank Ervin (EST207, Black Team Estonia) lõpetas 47 sportlase seas väga kõrge 9-nda kohaga!
Frank Ervin: “Puckis toimunud Formula Foili noorte maailmameistrivõistlused olid kahtlemata hea algus foilihooajale. Kokkuvõttes saavutasin üheksanda koha, mis on küllaltki hea tulemus, kuid kõige olulisemalt aitas see võistlus aru saada tasemest ja välja tuua minu nõrku kohti, mille kallal töötada enne iQFoili olümpiaklassi maailmameistrivõistlusi augustis.
Ebastabiilsuse sõitudes põhjustas tuule keeramiste mittetäielik mõistmine. Puckis on väga tavaline, et tuul keerutab mitmekümne kraadi ulatuses ning kui sattuda valesse tsüklisse, võib sõidu sisuliselt maha kanda. Vähemalt aga suutsin näidata stabiilsust juhul, kui tuult õigesti lugesin, lõpetades mitu sõitu esiviisikus. Kokku peeti 19 sõitu, mis oli füüsiliselt päris raske, eriti seetõttu, et asusin võistlema olles just tulnud autoga mööda maad slaalomi maailmameistrivõistlustelt Itaaliast ja puhkamiseks aega õieti polnud saanud. Vaatamata sellele oli võistelda hea ja pidevalt oli näha, kuidas käik läheb aina paremaks.”
Tulemused SIIT
Frank on kohe-kohe Poolast koju jõudmas ja kindlasti näeb teda juba õige pea Tallinna lahel kihutamas✈️
Soovime Frankile Eesti Purjelaualiidu poolt palju edu ka järgmisel võistlustel ja suured tänud nii Franki perekonnale kui treener Matthew Rickardile toetuse ja tarkade nõuannete eest!
Frank Puck2 Frank Puck