Erinevalt I etapist Topus oli  ilm leebem – tuuletugevus jäi 8-14 m/s piiridesse ning üle maa voogav tuul jättis ka mere suhteliselt siledaks. Sõidud toimusid kahes fleedis ning lisaks päikesele ja soojale ilmale rõõmustas osalejaid tervelt 8 võistlusringi.
Kuna tuulesuund dikteeris parima rajapaneku koha, sattusid märgid 50 m sügavusele, mistõttu oli rajameistril ja stardi ning finishi kaatritel korralik tegu ankrus püsimisega.  Kohati keeras tuul rajal kuni 30 kraadi.
Korraldajate ja ka ilmselt vanemate surfarite hing hõiskas, sest rajal oli enneolematult palju noori. Pirita Purjelauakooli Techno 293 kasvandike pealt oli näha, kuidas seni tehtud töö kandis vilja. Noored olid oma T293 varustuses tihti kiiremad kui hambuni slaalomivarustusse relvastunud slalomistid. Päeva üllatajad olid kindlasti Emma Viktoria Millend,  Sofia Hämäläinen,  Lisett Aasmets, Liisa Marii Kalk ja Bertha Kivistik, kelle ennastsalgavalt head sõidud kogu päeva vältel tõid kõigile naeratuse näole.
Esikolmik oli enamikes sõitudest sama: Tristen Erik Kivi, Frank Ervin, Timo Runge ja Karl-Erik Saarm.  Kuid slaalomi EMV pole sprindi vaid maratoni võistlus ehk päeva lõpus võidab see, kel head matemaatilised teadmised ja palju treeningtunde selja taga. Seega hõivas neljanda koha Toomas Pertel, kes kõik sõidud visalt kaasa tehes napilt poodiumilt välja jäi.
II etapi tulemused SIIT
2021 Slaalomisarja toetajad:
Alas-Kuul AS
Alumetall
HiiuSurfShop
Toomas Kruus
Heisi
Ulaelu
Surfhouse
Z Fins
Prike
KULKA
Eesti Purjelaualiit
Fotod Veiko Vainkülalt SIIT
Fotod Artur Sadovskilt SIIT

Tiit Aunastelt võistluste video SIIT.

Peakohtunik – Martin Berkman
Tulemused – Marili Ringo

Korraldaja – Ain Penny Härmson

Tuult ja lainet!

“Penny” Ain Härmson

Fotod: Artur Sadovski

PS: järgmise etapi toimumise eelselt teavitame kõiki varematest slaalomi etappide osavõtjaid ka e-kirja teel, et kõik ikka oleksid kursis võistluste toimumisega.

AK3A0116 AK3A0161 AK3A0216 AK3A0274 AK3A0393 AK3A0453 AK3A0457 AK3A0463 AK3A0468 AK3A0474 AK3A0477 AK3A0482 AK3A0487 Z62_3996