28. augustil Tallinnas Pirital lõppenud purjelaua olümpiaettevalmistusklassi Techno 293 Euroopa meistrivõistlustel saavutas Bertha Kivistik alla 13-aastaste tütarlaste arvestuses esikoha. Liisa-Marii Kalk tuli samas arvestuses kolmandaks. Renar Roolaht saavutas väärika teise koha Techno Plus arvestuses. U17 klassis tuli kümnendaks Emma-Viktoria Millend.

Nii Bertha kui Liisa kuuluvad Tallinna Purjelauakooli kasvandike hulka. Purjelauakooli peatreener Aivar Kajakas ütles, et raske töö ja hea tahtmine tasuvad ennast ära. «Siis on võistluste lõpul põhjust kõrgendatud meeleoluks,» oli treener Kivistiku ja Kalki saavutuste üle rõõmus.

Euroopa meistritiitleid U13 klassis küll välja ei anta ning rajal on poisid ja tüdrukud koos, kuid arvestust peetakse poistele ja tüdrukutele eraldi ja ka medalid antakse välja nii poistele kui tüdrukutele.

U17. klassi neidude arvestuses saavutas Emma-Viktoria Millend kokkuvõttes kümnenda koha, kuigi viimases kuues sõidus oli ta ainult esikolmikus.  Kokku osales võistlustel Eestist 19 noort. Kõik tulemused on leitavad lehelt https://europeans2021.techno293.org/results

Techno293 EM-l võisteldakse kokku viies eri arvestuses: U13 ehk alla 13-aastased, Junior (kuni 15-aastased), Youth (kuni 17-aastased), Plus Youth (alla 19-aastased) ning klassis Plus, mis on vabaklass. Igas võistlusklassis toimub eraldi arvestus veel ka poistele ja tüdrukutele.

Võistlussõidud peeti teisipäevast laupäevani, kolmapäeval halva ilma tõttu starte ei antud. Autasustamine on laupäeval kell 19.00. Hoolimata ekstreemsetest ilmaoludest oli noorte võistlustahe väga kõrge, ütles võistluste peakorraldaja, Eesti Purjelaualiidu peasekretär Kristel Oitmaa.

«Noored on õnnelikud, et tippvõistlus vaatamata keerulisele olukorrale Euroopas siiski toimus, pikka aega on tiitlivõistlused ära jäänud. Ka Pirita surfikeskuse ja rannaga ollakse väga rahul, paljudes kohtades sellist luksust pole – keset linna liivarand ja rohelus, Pirita Olümpiakeskus ja sadam,» luges Oitmaa võistluse kordaläinuks.

Fotod SIIT

Jaano Martin Ots

bertha korraldajad Renar Eesti võitjad