Pärnumaal Reius, Lottemaa rannas toimus nädalavahetuselt Eesti meistrivõistluste Ühepäeva Kiirussõit 2021. a.etapp ehk võistlus ainult hulludele.

Eks meist igaüks, kes glissi on saanud teab seda tunnet, et sada sees ja rohkemgi. Vähesed julgevad ka rohkem vajutada, et liikuda mõtte kiirusel. Nemad olidki Reiu randa kokku tulnud. Heameel, et julgete seas oli ka neli naist, au neile tüdrukutele.

Tuul oli sügisele iseloomulik, kord lajatas täiega, vahepeal sekka rahet, siis pisut päikest ja veits tuuleauke puhkuseks.

Esikoha peale käis tihe rebimine Tristeni ja Tommi vahel. Peale jäi Tristen Erik Kivi võidutulemusega 1*10seki 64,661kmh. Napilt kaotas Toomas Kasenurm 1*10sek. 64,54 kmh. Ka kolmanda koha peale oli rebimine tihe Aivo ja Valde vahel. Kolmas Aivo Prükk 1*10sek. 61,88kmh, neljas Valde Viiding 61,773kmh.

Naistelgi oli karm võistlus naistearvetuse esikoha peale. Kaks väga kiiret tüdrukut Kristel ja Cerly – kes keda. Seekord võitis Kristel Kaubi tulemusega 53,59kmh, Cerly Aulik pidi leppima teise kohaga 1*10sek. 53,48kmh. Kolmandaks kihutas end Elena Lass 1*10sek. 50,77 kmh. Neljas Helle Väin 50,294 kmh.. Fantastilised tulemused neis oludes!

Parima harrastajana võitis huvitaval kombel Tarvi Kalnin, kes tegi merel ainult kaks triipu. Esimesel lendas läbi purje ja teisel tegi tulemuse katkise aknaga 57,27kmh. Ja tuligi kõik koju. Harrastajate teine Jüri Reitel, kolmas Fon van den Hove.

EMV Kiirussõit lõppeb selle kuuga, veel on aega oma tulemust parandada. Hetkel juhib Toomas Kasenurm, Aivo Prükki ees, kuid tormihoiatuse on andnud Tristen Erik Kivi. Naistearvestuse liider on Kristel Kaubi Cerl Aulik ees.

Suur tänu toetajatele – Eesti Purjelaualiit, Z Fins ja teised tubli inimesed.

Jüri Kaldoja

Eesti Purjelaualiit tänab võistluste korraldajat Jüri Kaldoja!

Ühepäeva Kiirussõit 16.10.12021 tulemused

Kiirussõit Kiirussõit naised