Ajalukku on kirjutatud läbi aegade väljakutsuvaima illmaga Suusapidu🙂. Meil on olnud küll 15 kraadi külma ja suurt sula, kuid see loodusnähtus, mis meid laupäeva õhtul saatis, on võistluse mõttes kirjeldamatu❄🌬❄🌬❄🌬. Ikka väga vinge suusarahvas meil! 👍
Nüüd aga veidi tulemustest: kokku osales võistlustel 27 suusasõpra, teatevõistluses oli väljas 7 tiimi, sh esmakordselt ajaloos 3 naiste tiimi! Taaskord pakkusid surfarite võistlustel konkurentsi Eesti Jetikoondise mehed.
Esimese alana ründasime Jõulu mäge, kus sel aastal ei piisanud kiiresti alla sõitmisest, vaid arvesse läks kogu aeg nö krüssuotsaga mäest üles ja siis kiirlaskumine alla. Just alanud tihedas lumesajus startis Tarmo Tamm ettenägelikult esimesena rajale ning päeva tippajaks see jäigi. Teiseks tuli Aivar Kajakas ja kolmandaks platseerus Jõulumäe enda poeg Marten Tasalain.
Naistest õnnestus Kristel Kaubil viimase startijana paksus lumes sumades Mariana Rästas ees esikoht võtta. Tubli kolmanda koha võitis võistluste noorim osaleja, 10-aastane Lisanna Kasenurm.
Teatevõistluse alguse ajaks oli ideaalsetest suusaradadest vaid magus mälestus jäänud. Esimese etapi sõitjate rajale tormates oli nähtavus ehk 100 m, lumi poolde säärde ja liikumiskiirus sarnanes matkamisele. Omamoodi fun seegi 😁. Siin võttis hästi komplekteeritud Team Mahe (Timo Runge, Tarmo Lillsoo, Tarmo Tamm, Aivar Kajakas) kindla revanši eelmise aasta esimeselt Jetikoondiselt. Tubli kolmanda koha sõitsid välja Pärnu Surfi mehed.
Naistest oli taaskord võitmatu Team Chica (Kristel Kaubi, Sigrid Salla, Kristel Oitmaa, Lisanna Kasenurm). Teiseks tuli Team Hoos ja kolmas oli Vinge Viis.
Pühapäeva hommikul oli kõigil esimene küsimus, milline on raja seisukord täna, kuid Jõulumäe meeskond oli kogu selle tohuvapohu kenasti kauniks rajaks vorminud ja võidusõit 10 km vabastiilis võis alata. 5 ringi on vaimselt paras katsumus, samas on ka tagumise otsa võistlejatel kena ülevaade rajal toimuvast 🙂. Neli ringi käis heitlus nelja mehe vahel, kuid viimasel ringil pani Tarmo Tamm taas oma võimed maksma. Napilt teiseks tuli külaline Ameerikast 😉 , Tarmo Lillsoo ja kolmandale kohale platseerus Andres Kalmer.
Naiste arvestuses võttis kindla võidu Kristel Kaubi, tubli teine oli Mariana Rästas ja kolmandana libises üle joone Sigrid Salla.
Tehtud! Oli taas kord väga meeleolukas nädalavahetus, täname kõiki osalejaid, pildivõlur Karin Pütsepa, kohtunikke, abilisi ja loomulikult toetajaid.
Eesti Purjelaualiit, Jõulumäe Tervisespordikeskus, Sportland, Surfhouse, Blizz, Matsimoka, Pajo Trükikoda, Eesti Pagar ja Strand SPA ja Konverentsihotell.
Suusatamiseni!
Kristel Kaubi
Eesti Purjelaaliit tänab korraldajaid – Kristel Kaubit ja Jüri Kaldoja
IMG_2235