Sügistuuled lasid end kaua oodata, kuid nüüd on nad kohal selleks, et jääda ja see on pidu surfarite õuel. Eelkõige rõõmustavad siiski kiirussõitjad. Kui teised saavad oma võistlused tuuleta tehtud, siis kiirus nõuab tuult, julgust ja osavust. Paljud on kiirussõitu proovinud, kuid asja sinnapaika jätnud.

Möödunud nädalavahetusel (9. oktoobril 2022)  juhtuski tuuline olema ja see tuli ära kasutada, et läbi viia EMV Kiirussõidu teine etapp Ühepäeva Kiirussõit, kus  kõigil  võistlejatel on võrdsed tingimused. Võistlus toimub ühes kindlas kohas ja piiritletud alal. Seekord siis Pärnus Vana-Pärnu rannas – merel. Tuult oli 10-15m/s, mis muidugi oleks võinud tugevam olla, sest parim tuul kiirussõiduks kipub sinna 20 m/s olema. Kiirused merel küündisid 60km/h kanti ja kõik püüdsid endast viimast anda – kõik või mitte midagi.

Üllatusi ei sündinud – ees ikka end tõestanud kiirussõitjad. Kui siis Jüri Reiteli tugev areng. Esikoha nimel käis võitlus Toomas Kasenurmi  ja Valde Viidingu vahel. Seekord jäi peale Valde.

Naistel duell – Kristel Kaubi ja Cerly Aulik, oli siiski ühepoolne – Kristel võitis.

Väärismetallid jagunesid järgnevalt: meeste kuld – Valde Viiding, hõbe – Toomas Kasenurm, pronks – Jüri Kaldoja. Naised kuld – Kristel Kaubi, hõbe – Cerly Aulik, pronks – Elena Lass. Harrastajate  parim: Martin Keernik, järgnesid Jüri Reitel ja Meelis Rang.

Kiirusõidu EMV on  läinud ülipõnevaks, läbi hooaja kestev võistlus parima 5*10sek peale veel käib ja seal vahelduvad kohad peale iga tormi ja üldjärjestus võib muutuda ka kellegi teise heast  tulemusest ning sinna võib lisanduda uusi võistlejaid. Oma sõna pole öelnud Tristen, John, kindlasti oleks ka Erno Kaasik tegija, kui merele saaks.

Tulemused SIIT:

Fotod: Jüri Kaldoja ja Jüri Reitel

Tänud kõigile toetajatele – Eesti Purjelaualiit, Z-Fins, Taavi Luts ja kõikidele osalejatele!

Jüri Kaldoja

 

IMG-9909

IMG-9919059