2023 Talisurfi Eesti meistrivõistluste II etapp ja mängude sarja III etapp peeti Saadjärve imelisel jääl, 28. jaanuaril. Tuult oli meie noortele ehk kohati liiga palju, samas ala tippude jaoks olid tingimused igati ideaalsed. Kohe algavate maailmameistrivõistlustluste tõttu külastasid meie võistlust seekord tugevad konkurendid Leedust, Soomest ja Lätist.

Giedrius Liutkus

Üldarvestuse poodiumi vallutasid Leedu sportlased. Esikoha saavutas Giedrius Liutkus, teiseks tuli Robertas Berkelis ja kolmandaks Gediminas Gresevicius. Eesti parimad läksid seekord alt väidetavalt vale purjevalikuga. On ju nii et tugevamate tuulte ja ideaalse jää korral on väike puri suurest kiirem. Järgmise nädala MM-i vaates oli see asjalik õppetund.

Liisbeth Orav

Naiste arvestuse poodium jäi meie sportlastele, võiks isegi öelda noorsportlastele. Esikoha saavutas Liisbeth Orav, teiseks tuli Johanna Lukk ja kolmandaks Grita Griin.

Kaur Säärits

U24 noorte seas oli konkurents väga tasavägine. Poodium kuulus eestlastele, kus võrdsete punktidega saavutas esikoha Kaur Säärits Jakob Tuubel ees. Kolmanda koha võitles endale välja Karl Sören Tamm.

Esiplaanil Karl Sören Tamm

Karl Sören Tamm oli ühtlasi ka U17 juuniorite arvestuse võitja. Teise koha saavutas siin Johanna Lukk ja kolmanda Grita Griin.

Ideaalsed olud pakuvad naudingut

Võistluse tase oli äärmiselt kõrge. Näiteks valitsev maailmameister saavutas seekord alles seitsmenda koha. Meie tipud olid seekord neljas – viies, kel tihedalt kannul Soome parimad talisurfarid. Ja kohe nende kannul oli meie noortekoondis, kes esindavad Noblessneri purjelauakooli. Oleme nüüd MM-i ootel! Eestikad ja talisurfi mängude sari jätkub veebruari teises pooles.

Tulemused ja fotod:
EMV II etapp http://bit.ly/409eMI7
EMV koond peale II etappi http://bit.ly/3XMWf2I
Mängude sarja koond peale III etappi http://bit.ly/3Zk3hNz
Fotod: autor Raul Harro

Talisurfi sarja toetavad Eesti Purjelaualiit ja slaalom.ee.

 

Tõnis Kas

Võistluste direktor