Rõõm on teile teada anda, et tulemas on taas aasta oodatuim purjelauavõistlus Eestis – AEGNA MARATON! See kõiki purjelaudureid ja veespordihuvilisi kaasahaarav sündmus toimub tuule prognoosi peale 2. või 3. septembril Tallinnas Pirital (regatibüroo: Pirita Surfiklubi).  Ootame kõiki purjelaudureid, lohetajaid, wingijaid, foilijaid ja katamaraane liituma selle toreda üritusega, et teha veel mõnus tuuline pingutus enne saabuvat sügist. Aegna maraton on Eesti läbi aegade kõige populaarsem ja rahvarohkeim purjelauavõistlus ning meie jaoks on see tõeline traditsioon. See sündmus ühendab nii tõsised sportlased kui ka pühapäevasõitjad ühes suures rahvaürituses, kus kõik saavad osa võtta. Erilist rõhku soovime panna noortele purjelauasportlastele, kuna purjelaud on muutunud väga populaarseks noorte seas ning soovime julgustada ja innustada nende osalemist. Ajalugu on näidanud, et Aegna maratonile koguneb stardijoonele alati ligi sada või isegi rohkem purjelaudurit. Ootame osalust ka naaberriikidest Lätist, Leedust ja Soomest, et konkurents oleks põnevam.
Kui antakse stardipauk, asuvad võistlejad 24 km pikkusele teekonnale Aegna saare poole ja tagasi. Rada algab Pirita rannast, kulgeb ümber Aegna sadama ees oleva märgi ning finiš leiab aset taas Pirita rannas. See on tõeline väljakutse kogenud sportlastele ja suurepärane võimalus kõigile purjelauahuvilistele proovile panna oma oskused. Vähem kogenumatele purjelauduritele on kavas ka lühike distants ümber kuulimuna. Kuid Aegna maraton ei piirdu ainult võistlusega vees. Rannal toimuvad samal ajal mitmed meelelahutuslikud tegevused, mis pakuvad elamust kõigile, kes on tulnud võistlejatele kaasa elama. Lisaks võistluste jälgimisele saate nautida head muusikat, maitsvat toitu ja muid meelelahutuslikke üritusi. Oleme kindlad, et Aegna maraton 2023 saab olema suurepärane sündmus kõigile purjelauaspordi fännidele ja nende sõpradele ning perekonnaliikmetele. Tulge ja liituge meiega sellel põneval nädalavahetusel, täis adrenaliini ja rõõmu!
NB! Aegna Maraton  2023 toimub ainult tuule olemasolul. Juhul kui tuuleprognoos on liiga vaikne, jätame maratoni etteteatamisel (31.08.2023 kell 12.00) ära.
NoR SIIN

Eelregistreerida saab SIIN

Lisainfo: info@surf.ee

 

Kohtumiseni Pirital Aegna maratonil!

Kati Keevallik
www.hello4kids.com
+372 50 20 590

fb_event_aegna23