Eesti purjelaudur Ingrid Puusta lunastas viimastel võistlussekunditel Pariisi olümpiapääsme Hyeres’is Prantsusmaal toimunud võistlusel (20.-27. aprill), tulles kokkuvõttes kõrgele 7ndale kohale. See on Ingridile neljas olümpiale sõit!

“Hull nädal, emotsioonid üles alla. See olümpiapilet tuli väga napilt, viimasel külgtuulel, väga närvesööv. Ma olen super, super happy happy!”, võtab Ingrid võistluse kokku.

Treener Matthew Rickardi kommentaar: “Ameerikamäed! Tõusud ja langused! Ma teadsin, et Ingrid on võimeline olümpiale kvalifitseeruma. Pärast pingelisi olukordi suutis Ingrid närvid kontrolli all hoida ja tõusta tagasi esikümnesse, et võistelda medalisõitudes. Võin öelda, et ta sai finaalsõiduga erakordselt hästi hakkama. Ühe võistlejaga jäi ta pisut ummikusse, mistõttu tekkis väike kaotusseis. Viimasel allatuulel asus ta rünnakule, et võtta alumine märk kohe Peruu järel, keda tal oli vaja võita. Oli väga tuuline, nii et kõik oli piiri peal, et mitte kokku põrgata, kuid ta surus nii kõvasti ja jõudis peaaegu Peruu kõrvale, kes minu arvates ei suutnud kiirust hoida, ning oleks peaaegu kukkunud. Ingrid pääses just siis napilt tema ette. Parim tunne üldse nii mulle kui talle! See tunne on isegi parem kui Rio ja Tokyo kvalifikatsioon, kuna see tuli viimaste sekunditega. Ingrid väärib seda täielikult, kuna ta on uskumatult rasket tööd teinud, et sellesse punkti jõuda.”

Emma Viktoria Millend jäi napilt finaalsõitudest välja, sõites ennast 11. kohale. Emma võitis ka ühe sõiduvõidu ja ühes sõidus tuli 3. kohale.

Väga häid sõite tegi täna Renar Roolaht sõites ennast kokkuvõttes kõrgele 20. kohale! Ühes sõidus sõitis Renar ennast 5. kohale.

Aksel Haava tegi samuti väga häid sõite ja tuli 38. kohale.

Romek Roolaht tuli vaatamata esimese päeva ebaõnnestumistele heale 41. kohale.

Vaata kõiki tulemusi siit: https://sof.regatta.ffvoile.fr/…/races/race-resultsall

Ingridi intervjuuga video: https://youtu.be/ark3kQAmwaY

Postimehe artiklid:

https://om.postimees.ee/8009056/eesti-sportlase-neljanda-olumpiapileti-otsustasid-viimased-viis-sekundit

https://om.postimees.ee/8008441/fantastiline-ingrid-puusta-lunastas-pariisi-omi-paasme

Defi artikkel: https://sport.delfi.ee/artikkel/120288429/purjetaja-ingrid-puusta-kindlustas-dramaatilise-soidu-lopuga-pariisi-olumpia-paasme

 

Palju õnne veelkord Ingridile ja kõikidele, kes tema olümpiapileti saamisele kaasa aitasid!

Kristel OitmaaFotod: @sailingenergy ja Ingrid Puusta Instagram

Ingrid 2

Inks ja Mätt

55th Semaine Olympique Française - Toulon Provence Méditerranée. With two regattas:  Qualified Nations and The Last Chance Regatta © Sailing Energy / Semaine Olympique Française  23 April, 2024

55th Semaine Olympique Française – Toulon Provence Méditerranée. With two regattas: Qualified Nations and The Last Chance Regatta
© Sailing Energy / Semaine Olympique Française
23 April, 2024

 

Ühine õhtusöök

Ingrid 2