World Sailingu 2024 noorte MM Torboles Itaalias selleks korraks peetud ja meie noored iQfoili sõitjad– Lisett Aasmets ja Aksel Haava tegid väga häid sõite!

Lisett saavutas naiste arvestuses väga hea 14. koha. Võistlused võitis itaallanna Carola Colasanto, teiseks tuli britt Darcey Shaw ja kolmandaks Sofia Hämäläinen! Palju õnne Sofile super sõitude ja kõrge koha puhul! Kokku võistles naiste arvestuses 26 sportlast, st 26 riigi esindajad.

Aksel Haava saavutas äärmiselt tugevas konkurentsis 13. koha. Aksel võttis ka kaks slaalomsõidu sõiduvõitu ja ühes kursisõidus tuli kolmandaks. Noormeeste maailmameistriks trooniti itaallane Federico Pilloni, teiseks tuli poolakas Igor Lewinski ja kolmandaks ameeriklane Makani Andrews. Kokku võistles 38 sportlast ehk 38 riigi esindajat.

Aksli kommentaar: “Esimesed päevad olid mul head, kuid hiljem võistluse ajal läksid asjad raskemaks. Konkurents oli ülitihe, kohal maailma parimad. Vahed olid vaid paari punkti suurused. Võistluse ajal oli mul ka probleeme varustusega.”

Suured tänud Vahur Haavale, kes meie noori võistlustel juhendas ja toetas. Samuti suured tänud kõikidele teistele, kes noorte osalemisele MMil kaasa aitasid ja nõu ja jõuga toetasid!

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär

Lisett Torbole 2 Aksel Torbole