1. EPL liikmestaatust saavad taotleda kõik purjelauaspordiga tegelevad füüsilised ja juriidilised isikud.
Selleks tuleb:
* esitada EPL juhatusele liikmeks astumise avaldus ja
* tasuda esimese aasta liikmemaks 25 € (kui oled aasta lõpuni 19-aastane, siis 10 €), avalduse täitmisel avalduse vastuvõtja kätte või 5 tööpäeva jooksul Eesti Purjelaualiidu arveldusarvele: Swedbank a/a 221011060355.

Avalduse läbivaatamine Eesti Purjelaualiidu juhatuse poolt toimub peale nimetatud liitumis- ja aastamaksu tasumist.
Isiku Liidu liikmeks vastuvõtmise kinnitab Eesti Purjelaualiidu juhatus järgmisel koosolekul, kuid mitte hiljem kui 30 päeva jooksul peale avalduse laekumist.

2. EPL liikmeks loetakse isikud, kes on EPL-ga liitunud ja tasunud käesoleva aasta EPL liikmemaksu, mis on liitumisaastal 25 € ja edaspidi 20 € aastas. Kui oled käesoleva aasta lõpuni 19-aastane, siis on liitumisaasta maks 10 € ja  aastamaks samuti 10 €.

3. EPL liikmemaksu tasumine pikendab liikmelisuse üheks kalendriaastaks, 01.jaanuarist kuni 31.detsembrini. Liikmemaksu tasumisel pärast ettenähtud tähtaega (korralise üldkoosoleku toimumise päev) tuleb tasuda uuesti ka liikmeks astumise tasu, täiskasvanutel kokku 25 €.
3. Isikud, kes on olnud eelneva(te)l perioodi(de)l EPL liikmed, kuid ei ole tasunud liikmemaksu järgneva perioodi eest hiljemalt üldkoosoleku päevaks, võib EPL juhatus oma otsusega EPL liikmete registrist kustutada.
4. Isiku EPL liikmestaatuse lõppemisel lõpeb ka õigus purjenumbrile.
5. Vabanenud purjenumbritele on õigus kõigil soovijail vastavalt EPL purjenumbrite jagamise ja vahetamise korrale.

Liidu liikmeks astumiseks vajalik kirjaliku avalduse blankett on kättesaadav ka purjelauavarustust müüvates kauplustes ning Pirita surfiklubi ruumides. Samuti võib avalduse täita elektrooniliselt või välja trükkida ja edastada see täidetuna eelpool nimetatud kohtadesse või saata faksile +372 606 22 01.

Kui ülaltooduga seoses tekkis küsimusi või asjalikke ettepanekuid, siis palume saata need Eesti Purjelaualiitu aadressil info@purjelaualiit.ee .