Võsasurfajad pole ammu enam tšainikud, kelle üle “päris” sportlased nalja viskavad, pigem vastupidi. Tihti tuleb mees põõsast ja sõidab mõnest “päris” võistlejast nii kiiresti mööda, et too ei saa arugi, mis toimus. Võsaslalli võistlussari on osutunud väga populaarseks.

EPL juhatuse uus koosseis arutas muude küsimuste hulgas ka niinimetatud “võsasurfarite” teemasid ning tunnustas kõigi “võsade” pingutusi ja edusamme. Leiti, et potentsiaal on võsas kõva, tuleks ainult mehed metsast välja saada ja võidu sõitma tuua. Millega pole sageli nõus võsasurfarid ise.

Purjelaualiidu poolt vaadates on see väike vastuolu ka väga mõistetav. Võsasurfar sõidab, kui tuul puhub ja seal, kus tuul puhub. Ametliku võistluse korraldamine eeldab aga pikemat ettevalmistust, kui tõene ilmaprognoos tingimusi ennustada lubab. Võsasurfar sõidab lõbu pärast ja seal, kus on fun, kalendris olevatel võistlustel aga on sageli asi naljast kaugel.

Siiski jõudsime juhatuses üksmeelele, et põhilises langevad “ametliku” surfi ja võsasurfi huvid kokku ning et koostööd võsasurfaritega saab ja tuleb tõhustada. Ühiseid huvisid on võimalik juba praegu leida, näiteks parkimisküsimused surfirandades. Loomulikult on kõik võsad, nagu kõik muudki surfarid oodatud EPL üritustele, eelkõige võistlustele. EPL omalt poolt toetab ja tunnustab (oma kalendrisse kandmisega) neid alternatiivseid üritusi, mille puhul on kindel, et järgitakse ohutusreegleid, hea purjetamise tavasid ning sportlikku vaimu.

Üks sellistest “lõimimisüritustest” on 2008. aastal näiteks Team Jahe korraldatav koolitus-treening-võistlus.

Võsaslaalomi reeglid leiab Aloha lehelt.

Pildil: Team Jahe suur juht EST4 tutvustamas treening-võistluskoha kaarti.