Kuigi esmaspäeval on nädalavahetuse prognoosi peale veel vara panuseid panna, lubavad erinevad allikad laagri päevadeks lõuna- ja läänekaarte tuuli. Mändjalas on lõunakaared onshore, läänetuul aga tuleb üle Sõrve poolsaare ja on sideshore. See tähendab, et sõiduolud peaks olema üsna turvalised ja mugavad ka algajatele. Lõunatuulega võib Mändjalas kena keskmise laine üles lükata, läänetuulega peaks meri olema siledam. Külgtuulega (sideshore) merele minejad peaksid siiski arvestama, et allatuult kandudes ei pruugi sõidu alguspaika tagasi saamine olla lihtne. Seepärast – kaugele merele sõitmine ei ole soovitatav, pikema matka planeerijad võtku kindlasti kaasa veekindlas kotis mobiiltelefon. (Veekindlaid mobiilikotte saab surfipoodidest.)

Tuule tugevuseks lubatakse erinevatel andmetel 0 – 8 m/s, tänaste ennustuste järgi peaks paremad sõidupäevad olema neljapäev ja pühapäev. Reede ja laupäeva osas ei ole Windguru ja EMHI ühisele seisukohale jõudnud, Windguru lubab mõõdukat edela-läänetuult, EMHI aga ähvardab, et vahepeal võib tuul loodesse pöörata ja olla üsna muutliku tugevusega. Loodetuul oleks üsna kehv variant, kuna Mändjalas on see maatuul (offshore). Maatuul on kalda all tavaliselt puhanguline ja heitlik, samuti tekib maatuulega avamerele kandumise oht. Maatuule korral on mobiiltelefoni merele kaasa võtmine hädavajalik, samuti oleks maatuule puhul merele minnes mõistlik instruktori või korraldajaga kokku leppida, et keegi sõitjat pidevalt jälgiks ning vajadusel kaatriga appi tuleks.

Üldiselt peaks laagripäevadel olema selge päikseline ilm, vahelduvat pilvkatet lubatakse laupäevaks. Vihma siiski ei tohiks sadada, vaid laupäeva ööl vastu pühapäeva on oht mõned piisad kaela saada. Temperatuurid päeval 20 C ja päikse käes isegi rohkem, öösel ei tohiks alla 16 C langeda.

Seega peaks tänase info põhjal tulema igati laagriks sobiv ilm. Soovijatele jätkub tuult ning ülejäänutele mõnusat rannailma. Igaüks võib muidugi ka ise eesti surfi ilmalehte uurida ning endale sobiva prognoosi kokku panna.