…on pooltuule maraton. Mõeldud eelkõige freeraideritele, kes vastutuult Aegna poole tiksuda ei taha. Ka muu maailma kogemus räägib sarnaste võistluste populaarsusest. Nii otsustasid korraldajad sel aastal pakkuda ”triibutajatele” võimaluse kestvusslaalomis mõõtu võtta.

 

Aegna Maratoni põhidistants on väljakutse nii sportlasele kui ka tema varustusele. Seepärast sai kunagi tekitatud lihtsam rada Kuulimunani ja tagasi. Sellegipoolest nõuab ka Kuulimuna distants suure tõenäosusega vastutuulekursil sõitu, mille tulemus hakkab omakorda suurel määral sõltuma varustusest. Et Aegna maraton oleks jõukohane igale surfisõbrale igasuguse varustusega, selleks oleme sel aastal kavva võtnud uudse pooltuule maratoni. Sõidetakse pikal slaalomirajal ümber poide ”kaheksat” ühe tunni jooksul ja võitjaks osutub enim ringe sooritanu. Loodame, et tuult on piisavalt ja võidukihutamine tuleb emotsionaalne.

Ja veel – igasugune maratonide korraldamine on ülim väljakutse turvajatele ja päästjatele. Pooltuulemaraton slaalomirajal on ohutum ja turvalisem nende jaoks, kes merele välja sõitmise ees hirmu tunnevad. Seepärast loodame, et Aegna Maratoni pooltuulemaratoni formaat leiab rohkelt osavõtjaid ja osutub populaarseks.