Laupäeval lõppesid Itaalias Mondellos purjelaudade RS:X klassi noorte Euroopa meistrivõistlused, kus Eestit esindasid Hawaii Expressi Purjelauakooli sportlased Kaspar Aasa, Ingrid Puusta ja Frank Haavel.

 Mondellos valitsenud tuulevaikuse tõttu jäid võistlussõidud ära reedel ja laupäeval ning nii selgus paremusjärjestus eelnevalt peetud viie sõidu tulemuste põhjal.

 Poiste arvestuses tegi tubli esituse Kaspar Aasa, kes jõudis esimese poole sisse, tulles 30. kohale 95 punktiga. Oma parimas sõidus eelviimasel päeval võttis ta esimese märgi üheksandana, kuid kahjuks sõit katkestati. 32-36 kraadine kuumus mõjutas Frank Haavelit, kes oli sunnitud katkestama kõik sõidud ning talle kuulus 63. koht 256 punktiga. Meistritiitli kindlustas Liran Moshe Machlev Iisraelist 5 punktiga, regatil osalesid 63 poissi.

 Tüdrukute arvestuses sai Ingrid Puusta 21. koha 64 punktiga, tema parim sõidutulemus oli 11. koht. Noorte EM-i kuldmedal kuulus valitsevale maailmameistrile itaallannale Laura Linaresile 7 punktiga, võistlesid 29 tüdrukut.

 Purjelaudurite osalemist noorte EM-il toetab KSA Silmakeskus.

 

EM-i koduleht ja tulemused: http://www.rsxclass.com/youtheuropeans.html

allikas.: www.puri.ee