surfikooli-6pilased-2004Eesti Purjelaualiit viib koostöös PRIA, Roosta Surfiakadeemia ja Battery Pirita Purjelauakooliga 01.07– 14.07.2010 Roostal läbi projekti „Läänemaa Noorte Purjelauakool”, mille käigus saavad Läänemaa noored vanuses 9-18 TASUTA alustada purjetamisoskuste omandamist ning õppida purjelauaga merel toime tulema. Lisaks õpetatakse mereohutusreegleid, kaardiga orienteerumist ning esmaabi- ja vetelpäästevõtteid. Edukamatel õppuritel on võimalik võtta osa algajatele mõeldud võistlusest „Minu esimene purjelauavõistlus”. Vabade kohtade olemasolul kestab uute õpilaste juurdevõtmine ka kogu kooli tegevuse aja jooksul, täpsem info allpool olevatelt kontaktidelt. Läänemaa Noorte Purjelauakooli töös osalemiseks on vajalik eelregistreerumine, mida saab teha:
Telefonil: 51 41 678:  Tarmo Käosaar või saates e-maili aadressile tarmo@surf.ee

9. juulil algab sealsamas Roostal aga Battery Tallinna Purjelauakooli Techno/RS:X võistlussportlaste ja purjelaua algtaseme noorte ühistreeninglaager, kus Läänemaa algajatel on võimalus tutvuda ja osaleda ka kõigi teiste purjelauakoolide noorte surfajate treeningutes.  Techno/RS:X laagri info ja registreerumine Battery Purjelauakooli lehel.

Parimad Läänemaa Noorte Purjelauakooli purjelauaõpilased saavad võimaluse osaleda tasuta jätkulaagris Topul, kus keskendutakse juba purjelauasõidule kui spordile, käsitletakse põhjalikumalt võistlusreegleid ning purjetamisteooriat. Korraldajate poolt tagatakse purjelauaõpilastele:
–    Purjelauakoolitus
–    Varustuse laenutus (purjelauakomplekt, päästevest, kalipso)
–    Instruktori järelevalve ja turvateenistus merel viibimise ajal
–    Riietus- ja duširuumide kasutamise võimalus

Kogu kooli tegevuse jooksul vaatavad noorte järele kvalifitseeritud instruktorid ning laagrikasvatajad, garanteeritud on päästevahendite ja päästjate olemasolu. Treeningutest ja harjutusvõistlustest tehakse videosalvestused, mida pärast koos osalejatega analüüsitakse.