24-25 juulil toimus Tartu Kalevi Jahtklubi eestvedamisel Saadjärvel purjelauavõistlus, mis tähistas ühtlasi 35 aasta möödumist esimestest purjelauavõistlustest Eestis.

 

„35 aastat tagasi peeti nii Tartu kui Eesti esimesed purjelauavõistlused just Saadjärvel,“ rääkis Tartu Kalevi Jahtklubi juhatuse esimees Madis Toots. Tartu esimesed purjelauavõistlused peeti 1975. a juuni alguses Saadjärvel, need võitis Tõnu Jõesaar. Juba sama aasta septembris toimusid Saadjärvel esimesed Eesti purjelaua meistrivõistlused, esimeseks Eesti meistriks tuli Ain Vilde.

Aastatetaguse sündmuse tähistamiseks kutsus Tartu Kalevi Jahtklubi nädalavahetusel Saadjärvele nii purjelaudureid kui purjetajaid. Järvel toimusid lisaks veel ka Raceboard Eesti Meistrivõistluste II etapp purjelauduritele ning Saadjärve regatt Optimist-, Lutš-, 470-klassi purjekatele ja treilerjahtidele. Kui varasematel aastatel on Saadjärve regatt olnud vaid ühe-päevane maratonsõit marsruudil jahtklubi-Tabivere-jahtklubi, siis sel aastal oli võistlus kahepäevane, pakuti ka meelelahutusprogrammi. Esimese sammu juubeliürituse tähistamiseks tegi Tartu Kalevi Jahtklubi juba 2009. aastal, kui Saadjärvel toimus esmakordselt Raceboard EMV etapp, 2010. aasta kevadel alustas oma tegevust Tartu Kalevi Jahtklubi purjelauakool, mis sai toetust Maaelu Arengukava LEADER-meetmest, purjelauakoolile vajaliku varustuse soetamist toetas ka Eesti Purjelaualiit.

 

Juubeliregati võitis Kevin Jakobson, järgnesid Johannes Ahun ja Roland Mik

 

Kõik tulemused leiab siit.