Pühapäeval lõppenud purjelauahooaja tippsündmus Battery Surfilaager 2011 tõi kohale rekordarvu külastajaid – 4100 inimest. Selleaastane, järjekorras juba 13. Surfilaager erines varasematest ka suurema hulga surfikoolituste ning ulatusliku meelelahutusprogrammi poolest.

 

Seekordne külastajarekord on viinud Surfilaagri mõõtmetelt järgmisele tasandile. „Korraldajatena meil on hea meel, et huvi ürituse ning surfi vastu on nõnda suur. Surfilaager on oma kontseptsioonilt perefestival ning Battery Surfilaagri 2012 prioriteediks on pered nii spordi kui meelelahutuse seisukohast – surf on eluviis!“ rääkis Alar Vettik, Battery Surfilaagri peakorraldaja. Et ka edaspidi vastata külastajate ootustele, kavatsevad korraldajad edaspidi ürituse kodukorra reegleid karmistada. „Sel aastal olid juba kasutusel erinevat värvi käepaelad alaealistele kampaania NO-ALKO raames,“ lisas Vettik.

 

Surfilaagri korraldajatel on hea koostöö Noarootsi vallaga, et kohalikke elanikke ja ettevõtjaid ürituse korralduses võimalikult palju kaasata. „Suurüritused elavdavad ju piirkonna majandust ning teeme kohalike ettevõtjatega heal meelel koostööd, selgitas Vettik. Vallaelanikel oli võimalus külastada Surfilaagrit ilma tasuta. „Vallale eraldatud pääsmetest realiseeriti üle 90%,“ lisas Vettik. Ürituse korraldaja MTÜ Eesti Purjelaualiit kasutab ürituselt saadud tulu noorsportlaste toetamiseks.

 

Battery Surfilaagris korraldati seekord topeltarv koolitusi ning toimusid Purjelaualiidu kalendri raames korralised võistlused. Naiste võistluses Roxy Ladies Surf osutus võitjaks Maarja Niinemets, ning harrastajate klassi võistluse Bacardi Fun II üldvõitjaks Aivar Kajakas.

 

Ülimenukaks osutus „Tantsud surfariga“, kus Tantsuakadeemia õpetajate käe all surfarid oma tantsuoskuse proovile panid. Rahva hääletusel osutus võitjaks Team Jahe esindaja Kent Parika ja tantsuõpetaja Eva-Lena Raenok. Populaarne oli ka Martin Saare Kunstituba, kus valminud töödest pandi kokku Surfilaagri ühismaal. Aktiivselt võeti osa Tantsuakadeemia treeningutest ning osaleti päevajuht Anatoli Tafitšuki juhtimisel seltskonnamängudes.

 

Õhtul sai nautida muusikavalikut igale maitsele- esinesid Martin Saar, Mihkel Mattiisen, Aides, Võõras, Outloudz, Dramamama ning Denise Fontoura.

 

Eesti Purjalaualiidu ametlikud fotod üritusest https://picasaweb.google.com/Purjelaualiit

 

Lisainfo:

Helen Unt

Surfilaagri pressiesindaga

+372 502 2757

helen@surf.ee

www.surfilaager.ee