Möödunud nädalavahetusel peeti maha Formula klassi Eesti meistrivõistluste finaaletapp. Taaskord leidis kinnitust asjaolu, et vahel kipub Tallinna laht väikseks jääma kui kokku satuvad mitme purjetamise klassi võistlused. Nii ka seekord.

Tingituna sellest tuli võistlusrada paigutada Pirita jõest vasakule. Kahjuks on vasakpoolne akvatoorium läänetuulega väiksem, kuna seda piiravad ühelt poolt laevatee  ja teiselt  Pirita TOP-i sadamakai.  Start ja finiš asetsevad sellisel puhul Pirita TOP-i sadamakaile liiga lähedal, seega startida ja finišeerida tuli põrkelaines, mis omakorda tingis mitmeid ohtlikke olukordi ja kukkumisi.

Kuna purjelaua võistlus oli pikem kui Melgestel, siis õnnestus peale pausi kolida rajaga ohutumasse kohta.

Kokku õnnestus esimesel päeval maha pidada viis sõitu. Võistluse teisel päeval tuul vaikis, ning rohkem sõite ei toimunudki.

Võistluse võitis Martin Ervin EST-202 (4 punktiga), talle järgnesid Toomas Mölder EST-44 (8 punkti) ja Erno Kaasik EST-2 (15 punkti). Sama järjestus oli ka seenioride klassis. Naiste parim: Annika Valkna EST-146, U20 võitis Roland Mik EST-36, teine  Peeter Kask EST-12 ja kolmas Karl-Erik Saarm EST-228, kes oli ka U 17 parim.

Esikolmik Marti Ervin, Toomas Mölder ja Erno Kaasik

Esikolmik vasakult Toomas Mölder, Martin Ervin ja Erno Kaasik Foto: Kristel Vettik

B-liiga esikolmik: Henry Õun EST-294, Maarja Kivistik ja Marit Rüüsak EST-256.

Kahe etapi kokkuvõttes on 2011. aasta Eesti meistrid üld ja seenioride arvestuses Martin Ervin EST-202, U20 Roland Mik EST-36, U17 parim Karl-Erik Saarm EST-228.  Naiste parim Annika Valkna EST-146 ja B-liiga parim Henry Õun EST-294.

Võistluste tulemused  SIIN

2011 kokkuvõte  SIIN

Pildigalerii  SIIT

Raivo Saarmi galerii