ISAF olümpiaklasside MM on 2012. aasta Londoni Olümpiamängude esimeseks kvalifikatsiooniregatiks. RS:X mehed – 12.-18. detsember
Eesti sportlastest võistlevad:
Meeste purjelaual RS:X – Johannes Ahun (Noblessneri JK), Henri Kaar (Team Extreme), Kevin Jakobson (Noblessneri JK)
Perth 2011 MM-il sõidetakse välja 75% tuleval suvel aset leidva OM riigikohtadest:
OM üldkvoot klassis RS:X mehed on 38 kohta. Perth’is jagatakse välja 28 kohta.

Nautige, viimases sõidus (Fleet 2- Race 10)olid meie meeste kohad olid 2., 3. ja 28!

Puri.ee:
6. päev(2.finaal)
Meeste RS:X purjelaual olid Johannes Ahuni (Noblessneri Jahtklubi) tänaseks saagiks hõbelaevastiku 26. ja 3. tulemus ning MM-i kokkuvõttes 51. koht. Henri Kaar (Team Extreme) lisas oma sõitude seeriasse resultaadid 24 ja 2 ning tema regati lõppkohaks jääb 55. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) seilas viimastes sõitudes välja 6. ja 28. koha ning tuli 91 purjelauduri hulgas 70ndaks.

4. päev(1.finaal)
Meeste RS:X purjelaual tõi finaali avapäev Johannes Ahunile (Noblessneri Jahtklubi) hõbefliidi 7., 6. ja 14. resultaadi, millega ta on kokku 91 võistleja seas 53. kohal. Samas finaalgrupis seilav Henri Kaar (Team Extreme) lisas oma tulemusseeriasse täna kohad 10, 7 ja 13 ning hoiab 56. asetust. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) jätkab regatti pärast tänaseid 30., 31. ja 24. finišitulemust 71. positsioonilt. Liidriks on endiselt hollandlane Dorian van Rijsselberghe.

3. päev
Meeste RS:X purjelaual sai Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi) tänases ainsas sõidus 38. koha, on kvalifikatsiooni lõppseisuga 91 sportlase seas 54. positsioonil ja purjetab edasi hõbegrupis. Hõbefliidis jätkavad ka viie sõidu kokkuvõttes 65. kohal olev Henri Kaar (Team Extreme), kes täna finišeeris 30ndana ning 68nda asetusega Kevin Jakobson (Noblessneri JK), kelle tänane sõidutulemus oli 31. koht.
RS:X klassis saab Perth MM-il olümpiapileti 28 riiki, kuldlaevastikus on neid aga lisaks Suurbritanniale 29, mis tähendab, et hõbegruppi jäänutel sel regatil enam kvalifitseerumise võimalust ei ole. Kevadel peetaval MM-il saab olümpiakoha veel 9 maad.
Juhtpositsioonile on RS:X meeste klassis tõusnud hollandlane Dorian van Rijsselberghe.

2. päev
RS:X meeste purjelaual jätkas Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi) finišitulemustega kolmandas kümnes, saades oma fliidis kirja kohad 22 ja 30, mis kokkuvõttes annavad hetkel 90 võistleja konkurentsis 52. asetuse. Henri Kaar (Team Extreme) lisas oma tulemusseeriasse resultaadid 37 ja 31 ning on 62. kohal. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) on tänaste 25. ja 31. finišikoha toonud sõitudega tõusnud 68ndaks.
Esikohta hoiab Iisraeli purjelaudur Nimrod Mashiah.

1. päev
Meeste RS:X purjelaual algas regatt Johannes Ahunile (Noblessneri Jahtklubi) oma fliidi finišikohtadega 24 ja 28, mis asetavad ta hetkel 53ndaks. „Stardid ei õnnestunud mul päris hästi, kuigi muidu tulid sõidud korralikud välja. Kehva stardiga aga esikahekümnesse asja ei ole,“ kommenteeris sportlane tänast võistluspäeva.
Henri Kaar (Team Extreme) on avapäeva tulemustega 25 ja 32 mõni koht tagapool, 55. positsioonil. Kaar jäi avasõiduga igati rahule: „Esimene sõit läks mul päris hästi. Teises aga tegin rajapoole valikul vigu – läksin vasakule, kuid eelistatuks osutus siiski parem pool.“
Kevin Jakobson (Noblessneri JK) paikneb 39. ja 40. finiširesultaadiga 80. kohal. Sportlase sõnul olid temalegi täna probleemiks stardid: „Stardid ei tulnud välja ja sõidu jooksul ei õnnestunud oluliselt kaotatud kohti tagasi võita. Enesetunne oli iseenesest teises sõidus juba päris hea, aga koht kahjuks ei paranenud.“
89 mehe seas on kõige paremini alustanud iisraellane Nimrod Mashiah.

Võistluste kodulehekülg: http://www.perth2011.com
GPS tracing
EJL koduleht: http://www.puri.ee
Johannes Ahun päevik: http://www.est99.eu
Kevin Jakobson päevik: http://kevinjakobson.wordpress.com