22.-28.märts toimuvad RS:X klassi maailmameistrivõistlused, mis on 2012 Londoni Olümpiamängude kvalifikatsiooniregatt. Eesti olümpiapääsme nimel võistlevad 4 eesti sportlast.
Naised – Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi)
Mehed – Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi), Henri Kaar (Team Extreme) ja Kevin Jakobson (Noblessneri Jahtklubi)

Võistluste kodulehekülg (lehe paremal äärel LIVE TRACKING)
Ingridi blogi: meiemaailm.blog.com
Johannese blogi: www.est99.eu
Naiste tulemused
Meeste tulemused

7. päev  medalisõidud, kokkuvõte.

Ka medalisõidud jäid tugeva tuule tõttu pidamata. Ikka uskumatult puhub. Vastavalt ilmaoludele toimus eile RS:X kiirussõidu võistlus. Osalemine oli vabatahtlik. Vaata siit.

Meie jaoks on aga palju olulisem et Eesti purjelaudurid, nii naiste kui meeste RS:X klassis, täitsid Londoni Olümpiamängude kvalifikatsiooninormi. Super.

Naiste RS:X klassis konkureeris seitsmele olümpiapiletile 16 riiki. Ingrid Puusta (NYCS) tulemus, 48. koht, tagas Eestile selles arvestuses olümpiapileti viiendana.
Maailmameistriks krooniti iisraellanna Lee Korzits. Hõbemedali võitis Poola esindaja Zofia Klepacka ja pronksmedal läks itaallanna Alessandra Sensini-le. Naisi oli stardis 80.

Meeste RS:X klassis konkureeris üheksale olümpiapiletile 20 riiki. Eesti sai siit Johannese ja Henri tulemuste põhjal olümpiapileti seitsmendana. Johannes Ahun (NYCS) saavutas 62. koha ja Henri Kaar (Team Extreme) 64. koha. Kevin Jakobson lõpetas 120 sportlase seas 100. asetusega.
Maailmameistriks tuli prantslane Julien Bontemps. Hõbemedaliga pärjati Suurbritannia esindaja Nick Dempsey. Pronksmedal läks väga napi eduga(0.6 punkti) Uus-Meremaa sportlasele Jon-Paul Tobin.

6. päev  finaalsõidud

Tuul ei näita raugemise märke, puhanguti üle 20 m/s. Täna võistluskomitee otsusega sõite ei toimunud. Meile see sobib. On ju eestlased oma olümpiapileti kohad välja sõitnud, jääb vaid oodata. Homme peaks ametliku plaani kohaselt toimuma medalisõit ja autasustamine. Tuuleprognoos on sama, mis tähendab et ka medalisõit on ohus.

Võistluste ametlikud tulemused kinnitatakse homme.

5. päev  finaalsõidud

Tuul on veelgi tõusnud. Kuldfliidid said võistluspäeva ja hõbefliidid treeningpäeva. Seega pole eestlaste kohad muutunud.
Naiste arvestuses juhib jätkuvalt iisraellanna Lee Korzits 17 punktiga. Teist kohta hoiab Poola esindaja Zofia Klepacka 21 punktiga. Hea tõusu on viimase nelja sõidu võiduga teinud itaallanna Alessandra Sensini 27 punktiga.
Meeste järjestus muutub iga sõiduga. Esimessd neli kohta mahuvad kahekas punkti sisse. Juhtima on asunud prantslane Julien Bontemps 24 punktiga. Teist kohta hoiab Suurbritannia esindaja Nick Dempsey  26 punktiga. Kolmas on hetkel Uus-Meremaad esindav Jon-Paul Tobin 31 punktiga.
Homseks on tuuleprognoos veelgi tugevam.

4. päev  finaalsõidud

Finaalsõidud algasid võistlejatele tormiselt. Kuldfliitidele toimus kolm starti ja hõbefliidid said kirja kaks starti. Tugeva tuule tõttu oli palju katkestajaid.
Meie sportlased tegid head esitused püsides kenasti olümpiapiletite konkurentsis.

Ingridi tänased hõbefliidi 7. ja 9. koht paigutavad ta kokkuvõttes 48. positsioonile. Juhtpositsioonil asub endiselt Lee Korzits.

Eesti mehed võistlevad hõbefliidi tipus. Johannese tänased kohad 3. ja 7. paigutavad ta kokkuvõttes 62. positsioonile. Henri kaks 8-ndat kohta tagavad kokkuvõttes 64. positsiooni. Kevini 34. ja 36. koht annavad kokuvõttes 100-nda asetuse. Meeste võistlust on asunud juhtima hollandlane Dorian Van Rijsselberge. Homseks prognoositakse veel tugevamat tuult.

3. päev  kvalifikatsiooni kokkuvõte

Väikeste korraldusprobleemide tõttu saadi täna kirja ainul üks sõit. Kokku tuli nii naistel kui meestel 4 kvalifikatsioonisõitu.
Naiste RS:X klassis on Ingrid Puusta nelja kvalifikatsioonisõidu kokkuvõttes 46. kohal. (19,22,27,28) See tähendab kohta hõbefliidis kus läheb jagamisele 5 olümpiapiletit.

Meeste RS:X klassis näitas täna head kiirust Henri Kaar 25.  kohaga. Kvalifikatsiooni kokkuvõttes on Henri 62. positsioonil (29,32,38,25). Johannes Ahun asub kokkuvõttes 66. positsioonil (42,25,30,34) ja Kevin Jakobson on 96 kohal (42,48,50,51) Kõik mehed stardivad finaalsõitudes hõbefliidis. Meeste hõbefliidis on järgi 4 olümpiapiletit.

2. päev  puhkepäev

Teisel päeval sõite ei toimunud. Tuule tugevuseks mõõdeti puhanguti kuni 20 m/s. RX:X klassi tuule piir on 15 m/s.  Tuule vaibumisel jätkuvad kvalifikatsioonisõidud homme ja finaalsõidud algavad pühapäeval.

1. päev  kvalifikatsioon

Johannese esimese päeva postitusest võime lugeda et päris ideaalselt pole ettevalmistus läinud. Kohad on õnneks kirjas.
Esimese päeva kvalifikatsoonisõitude tulemused on järgmised:

Naiste 80 võistleja seas hoiab esikohta iisrallanna Lee Korzits. Ingrid Puusta (NYCS) on kolme sõidu kokkuvõttes 43. positsioonil. Kvalifikatsioonisõitude kohad on 19., 22. ja 27.
Naiste RS:X klassi 7 vaba olümpiapileti konkurentsis on Eesti hetkel kolmas.

Mehi on stardis 120. Võistlust juhib prantslane Julien Bontemps. Johannes Ahun (NYCS) on kolme sõidu järel kokkuvõttes 63. kohal. Oma fliidi kohad 42.,25., ja 30. Henri Kaar (Team Extreme) asub hetkel kokkuvõttes 66. kohal. Kohad fliidis 29., 32. ja 38. Kevin Jakobson (NYCS) lõpetas esimese päeva kokkuvõttes 92. positsioonil. Kevini kohad oma fliidis olid 41. ja kaks korda 48. Meeste RS:X klassi 9 vaba olümpiapileti konkurentsis on Eesti hetkel kuues.

0. päev  ettevalmistus

Sportlaste treeningud Cadizis on kestnud juba mõnda aega. Ettevalmistused võistlusteks on sujunud kenasti ilma viperusteta. Kohapeal on palju eesti pöidlahoidjaid. Toimub ju formula kevadlaager samuti Cadizis. Püüame meiegi võistlustest anda igapäevaselt raporteid.
Seekordne MM on Eesti purjelauandusele ülioluline, mängus on olümpiapilet või kaks.