28. juuni kuni 7. juuli 2012 peetakse Tallinnas, Pirita rannas kokku kolm väga olulist Euroopa ja maailmatasemel purjelaua- ja lohesurfivõistlust: NeilPryde Baltic Cup (29.06-01.07), Formula purjelaua Euroopa karikavõistluste etapp (29.06-01.07) ja NeilPryde RS:X purjelaua Euroopa noorte meistrivõistlused.

NeilPryde Baltic Cup`i näol on tegemist rahvusvaheliselt tunnustatud Formula purjelauaklassi võistlusseeriaga, mis annab punkte ka maailma edetabelisse. Seni on peetud 1 NeilPryde Baltic Cup’i seeriavõistlus Leedus. Tallinna etapi järel kroonitakse baltikumi paremik Lätis.

Uudsena sel aastal viiakse NeilPryde Baltic Cup´i raames läbi suur purjelauaregatt neljale erinevale purjelauaklassile: Formula, olümpiaklass NeilPryde RS:X, olümpia ettevalmistusklass Techno 293 ning Raceboard. Lisaks järgmisel olümpial osalev lohe rajasõit (Kite Race). Üritus toob Piritale kokku lisaks Baltikumi purjelaua- ja lohesurfiässadele ka Euroopa ja maailma paremikku. Ligi 100 osalejaga võistlustele on teiste seas lubanud kohale tulla ka näiteks European Cup`i hetke liider Prantsusmaalt, Valentin Brault. NeilPryde Baltic Cup`iga samaaegselt toimuv European Cup Tallinna osavõistlus annab maailma ränkingusse rohkem punkte ning seega kogu võistlustele enneolematult võimsat volüümi.

Sportlikule nädalavahetusele järgneb olümpiaklassi NeilPryde RS:X noorte Euroopa meistrivõistlused (1.-7. juuli). Seega, tulemas on Eesti läbi aegade üks võimsamaid purjelaua- ja lohesurfivõistlusi kus käib tihe heitlus maailmaränkingu liidrite, Euroopa ja Baltikumi paremiku vahel! Pirita rand ootab kõiki purjelaua ja lohesurfi huvilisi sportlastele kaasa elama kas kohapeal või EMT ja Delfi vahendusel web-live`is: http://event.extreme.ee/

Võistluste ajakava:
29.-30. juuni
Euro Cup ja NeilPryde Baltic Cup võistlussõidud
01. juuli
Euro Cup ja NeilPryde Baltic Cup võistlussõidud, autasustamine
NeilPryde RS:X Euroopa MV avamine
02.-06. juuli
NeilPryde RS:X Euroopa MV võistlussõidud
07. juuli
NeilPryde RS:X Euroopa MV võistlussõidud, autasustamine, lõputseremoonia.

Võistluste ajakava, pressiteated, tulemused jm. lisainfo: http://event.extreme.ee/

Kui on soov tulla võistlust pildistama, filmima või lugu tegema, siis palume kontakteeruda:

Kadi Truuleht
Pressiesindaja
NeilPryde Baltic Cup
Formula Windsurfing European Cup
RS:X Youth European Windsurfing Championships
E-post: kadi@extreme.ee; tel: +372 52 06 600