Foto: Marian Tobro, Kadi Andrei

Eelmisel nädalal toimunud Eesti surfielu suurfestival Battery Surfilaager 2012 tõi Roosta Puhkekülasse enam kui 2000 külastajat. Esmakordselt Eestis oli üritus korraldatud rohelisi põhimõtteid järgides.

Selleaastase Surfilaagri peamine fookus oli roheliene mõtteviis. „Surf on looduslähedane ala ning võib öelda, et  loodust säästev mõtlemine on kooskõlas surfarite üldiste põhimõtetega,“ valgustas Battery Surfilaager 2012 peakorraldaja Kristel Vettik ettevõtmise tagamaid.

Organiseeritud oli prügi kogumine, sorteerimine, ümbertöötlemisele suunamine ning esmakordselt tutvustati pandi vastu vahetatavat festivalitopsi. „Laagri territooriumil oli 36 prügi sorteerimise punkti ning ärgitasime külastajaid tekkivat prügi õigetesse konteineritesse panema. Samuti sorteerisid jäätmeid kõik üritusel osalevad kaubitsejad. Pandipakendi esindajad aga tutvustasid laagrilistele põnevaid tooteid, mida jäätmetest valmistada saab ning Keskkonnamet tutvustas ekoloogilise jalajälje vähendamise võimalusi“ rääkis  peakorraldaja Kristel Vettik.

Esmakordselt Eestis tutvustati laagris pandi vastu vahetatavat joogitopsi, mida sai lunastada ja tagastada igasse müügipunkti. Ühekordsed jooginõud olid üritusel keelatud. „Külastajad võtsid topsi idee väga hästi vastu ning 1-eurone pant tagas, et tops omaniku juures püsis. Kui ka keegi oma topsi maha unustas, viisid lapsed selle rõõmsalt müügipunkti tagasi,“ lisas Vettik.

Ettevõtmise eesmärk oli vähendada prügi kogust territooriumil kolmandiku võrra. „Tulemusega võib väga rahul olla, sest prügi tekkis julgelt öeldes lausa poole vähem. Arvame, et eestlased on loodust säästvale mõtteviisile avatud ja loodame sarnast mõtteviisi ka edaspidi teiste suurürituste korralduses näha. Kindlasti on sellest ettevõtmisest ka meil palju õppida ja edaspidi suudame ka seekord ettenägematud probleemid korvata,“ lõpetas Vettik.

Battery Surfilaager 2012 on iga-aastane surfispordi tippsündmus, mis toob viieks päevaks kokku algajad ja kogenud surfisõbrad üle Eesti. Lisaks surfile on korraldatud laialdane meelelahutusprogramm kogu perele: kontserdid, töötoad, loengud, seltskondlikud võistlused jpm.

Lisainfo:
Helen Unt
Surfilaagri pressiesindaja
+372 502 2757
helen@surf.ee
www.surfilaager.ee