Laupäeval peeti Kuressaares sanatooriumite ees olevas “lombis” selle aasta esimene surfiüritus – Jäälõhkuja 2013.

Nüüd juba traditsiooniks saanud jää minekuga kaasnev surfivõistlus Jäälõhkuja, toimus teist korda. Külma vee ja tuulega, kuid õnneks päikesepaistega, oli talvist vormi testima tulnud 8 võistlejat. Võistluse õige toimumise aeg olnuks nädal varem ja siis saanuks veel tõepoolest kirvega jääd lõhkuda.

Jäälõhkuja võistlusel on võistlejad üsna võrdsetes tingimustes, ehk kõigil ühesugused surfilauad ja millel kuni 6m2 purjed. Kuna kõigil võistlejail oli algaja staatus minevikus, siis kellelegi kingitusi tegema ei hakatud ja iga mees proovis ikka oma parima realiseerida. Eelsõitudest pääsesid edasi 4 parimat. Neljanda koha saatus tuli ühe lisasõiduga paika panna Hardi Auna ja Neeme Truumees vahel. Seekord noorus võitis surudes eelmise aasta võitja Neeme finalist välja.

Eelsõitude alagrupid võitsid John Kaju ja Johannes Kaju
Finaalis pani oma paremuse maksma John, kes selleks võistluseks terve kuu Hispaanias treenis. Treener Johannes jäi tihedas konkurentsis Tristen Erik Kiviga seekord kavalamat taktikat kasutades teiseks ning neljandana lõpetas finaalis Hardi Aun. Ainus õrnema soo esindaja oli surfikoer Bella, kes koos treenri Johannesega võitis ka ühe sõidu.

Pildid – Johannes Kaju
Pildid – Neeme Truumees

John Kaju