BC 2013Purje- ja lohelaudurid avasid oma Euroopa võistlushooaja Leedus, 24.-26. mail toimunud 2013 NeilPryde Baltic Cup´il, mis on suurim võistlussari Põhja-Euroopas ja Balticumis. Esimest korda olid nii Eesti purje- kui ka lohelaudurid koos stardis ning mõlemal alal toodi üldarvestuses Eestile pronksmedalid.

Formula klassis tuli esikohale Janis Preiss (Läti). Teisele kohale tuli  Filip Korczycki (Poola) ja kolmandale Martin Ervin (Eesti). Noorte U20 arvestuse esikoha saavutas Peeter Kask (Eesti), teiseks tuli Karl Erik Saarm (Eesti) ja kolmandaks Roberts Bitenieks (Läti).

Lohe klassis võistis Ivan Doronin (Venemaa). Teise koha saavutas Viktoras Šeputa (Leedu) ja kolmanda koha Ranno Rumm (Eesti).

Raceboard klassis võitis ülekaalukalt Darius Daraška. Teisele kohale tuli Paulius Satkauskas ja kolmandaks Karolis Žakšauskas.

Võistlusel osales üle 60 võistleja kuuest riigist. Kolme päeva jooksul sõideti 12 sõitu. Ilmastikutingimused olid väga head – sõideti nii nõrga-, keskmise kui ka tugeva tuulega.

Baltic Cup sarivõistluse Eesti etapp toimub 28.-30. juunil Tallinnas, Pirital.

Täpsemad tulemused:

Formula – http://www.extreme-sports.lt/media/2013_rezultatai/bc/fw/bc2013os.html
Kite – http://www.extreme-sports.lt/media/2013_rezultatai/bc/kite/bc2013os.html
Raceboard – http://www.extreme-sports.lt/media/2013_rezultatai/bc/rb/bc2013os.html

Pildid