20130914_Mohni_panoraam_No2_600
Huvilisi retkest osa võtta oli seekord rekordiliselt 21, seda on rohkem kui eelnevatel aastatel. Kõik purjelauaklassid olid erinevate variatsioonidega esindatud. Osavõtjaid oli lähedalt ja kaugelt, mehi ja naisi, nooremaid ja vanemaid. Ühesõnaga kirju seltskond, kes püüdis leida kompromissi varustuse valikus, et edukalt saarele sõita ja ka tagasi jõuda.

Õhutemperatuur oli meeldivalt soe 16-18 C, päike paistis. Tuul puhus vahelduvalt idast ja kirdest 5,5 kuni 10,5 m/s.

Tegemist oli ikkagi retkega ja nagu kaldal kokku lepiti sõideti sõbralikult gruppides. Otsuse saarele sõita tegi 15 osavõtjat. Kui lahest avamerele jõuti oli tuul mõnusalt ühtlaselt tugev koos kerge lainetusega ja sõitjate võistlusvaim lõi kohe lõkkele. Püüti saarel määratud kohas esimesena maabuda. Esimesena jõudis saarele naisosaleja Anneli. Saarel randus kokku 13 vaprat. Seal tehti väike puhkepaus, et nautida saare ilusat loodust ja korraldajate pakutavat suppi.

Sel aastal otsustasime saarelt tagasisõidul startida ühiselt ja määratleda paremusjärjestuse. Samblikud uudistaud, kõht täis alustati tagasitee täistunnil, täpselt kell 15:00. Stardipalavik varustust sättides keris kirgi, kõik olid ärevalt ootel, loeti viimased sekundeid ja läks lahti sõit stardipaika.

Avamerel sai kenasti klisseerivalt sõita, maabumine Eru rannas tuli teha juba kustuvates tuuleoludes. Parim sõitja jõudis Mohnilt Eru randa tagasi umbes poole tunniga.

Keeruline on kõike seda toredat seiklust sõnadega edasi anda aga eks osalejad pajatavad ise oma muljeid.

Paremusjärjestus tagasi saabumisel oli:
Mehed – 1. Peeter Nõmmik (formula), 2. Anti Puusepp (svert), 3. Ülo Padda (techno)
Naised – 1. Anneli Mägi (slaalom), 2. Triin Toming (slaalom), 3. Lii Vilms (slaalom)

Peale elamusterikast sõitu suunduti Eru Surf Team staapi Ilumäel Soone talus konte saunas soojendama ja tünnisaunas lõõgastuma.

Täname osalejaid ja turvalisuse eest seisnud Käsmu Vabatahtlikku Merepäästet.

Meenutus fotodena ja GPS seadmete logid:
Toomas (MHV): FOTOD
Kristjan: LOGI , FOTOD
Argo: LOGI

 

Argo Servet
Eru Surf Team

20130914_Eru_parkla_No3_600
20130914_Mohni_No1_800