DSC_0128

Peeter Kask

Talisurfi Eesti meistrivõistluste slaalomi etapp peeti Topu lumemöllus. Tingimused olid huvitavad. Öösel alanud ja terve võistluspäeva kestnud tuisk tekitas võistlusrajale hanged. Hommik oli suhteliselt külm ja lumi pehme, mistõttu lumevaalud uisukelkudele enamvähem läbitavad. Tuule tugevus oli aga igati korralik, kasutati kõige väiksemaid, nii 4m2 suuruseid purjeid. Lõunaks õnnestus võistlejatel läbida täismõõtmetes 5 halsiga (pööramisega) rada 9 korda. Võistlussõite tuli kokku 8. Peale lõunat temperatuur tõusis, lumi hakkas kittima ja vaalud muutusid läbimatuks. Selleks korraks oli slaalomi võistlus lõppenud.

Talisurfi Eesti Meistrivõistluste slaalomi etapi võitis Peeter Kask (Team Extreme). Teise koha saavutas Kristjan Rotenberg (Aloha) ja kolmandaks tuli Jüri Alba (EWI). Võistlusel osales 7 vaprat võistlejat.

Tulemused
Video (7. sõit)
Video – autor Jüri Alba
Fotod – autor Andrus Palts

DSC_0031

Kristjan Rotenberg

Võistlust toetasid Eesti Purjelaualiit, Bacardi, Omaraamat ja Extreme Sport.

Talisurfi Eesti Meistrivõistluste sari koosneb kolmest distsipliinist – slaalomi, kursisõidu ja läbi hooaja kestva kiirussõidu etapist.

DSC_0299

Jüri Alba

Kui kevadel leidub kusagil slaalomi võistluseks sobivat jääd, siis võibolla toimub veel üks saalomi etapp. Seni saab nautida talisurfi mõnusid suusakelkudel. Homme, pühapäeval on huvilised oodatud Harku järvele. Kohalik klubi tutvustab ja laenutab talisurfi varustust. Tuult peaks jaguma ja paks lumi on ehk veidi silunud kalameeste poolt auklikuks puuritud jääd.