Talisurfi Eesti meistrivõistlused koosnesid sel aastal kahest võistlusest – slaalomi ja kursisõidu etapist. Mõlemad etapid õnnestusid, peeti vastavalt 8 ja 7 sõitu.

Esimesena peeti slaalomi etapp. See toimus külalislahkes Topu rannas, kus võistlejatel tuli rinda pista lumetormi ja tuisuvaaludega. Võitjana väljus kasumusest Peeter Kask (Team Extreme), teine oli Kristjan Rotenberg (Aloha) ja kolmas Jüri Alba (EWI).

2014-02-01_145933

Foto autor: Andrus Palts

Kursisõidu etapp peeti Harku järvel. Päevane sula ja öine külm oli järvejää peegelsiledaks ja läbipaistvaks muutnud ning plinkivad kalaparved ehmatasid nõrgema närviga pealtvaatajaid. Etapi võitis Rein Raud, teine oli Valeri Filippov ja kolmas Kalev Allikveer. Kõik esindavad surfiklubi Puri.
Noortest olid etapil esindatud Pirita Purjelauakooli esindajad. Parim oli Marcus Pertelson Aarto Pihlapuu ja Tanel Reigo ees.

Kahe etapi kokkuvõttes läks 2014 talisurfi Eesti meistri tiitel Peeter Kasele (kohad etappidel 1 ja 4). Teise koha saavutas Kristjan Rotenberg (2 ja 6) ja kolmanda koha Rein Raud (8 ja 1). Kokku osales meistrivõistlustel 17 võistlejat.

2014-02-01_150111Peeter_Andrus_Palts

Fotol Peeter Kask – autor Andrus Palts

Talisurfi võistlusi toetasid Eesti Purjelaualiit, Bacardi, Extreme Sport, Surfhouse ja Omaraamat.

EMV koondtulemused
Video (slaalomi 7. sõit Peeter Kask)
Slaalomi etapi fotod – autor Andrus Palts
Kursisõidu fotod – autor Krista Karik