Eesti sai taas juurde ühe rahvusvahelise kategooria võistlusametniku – Eesti Purjelaualiidu juhatuse liikme, lainesõidu klassijuhi ja pikaajalise eestvedaja Ain Härmsoni (alias Penny)näol.
IMG_85210878666932
Aprilli alguses toimus Haagis IFCA (rahvusvaheline fun-laudade klassiliit) vabastiili kohtunike koolitus, kus osalejaid oli nii Taanist, Israelist, Hollandist, Austriast kui ka Eestist. Seminari eesmärgiks oli lisaks žürii korrektsele tööle ka ürituste kõrgetasemelise korraldamise ja ülesehituse teemadel tutvustada ja kurssi viia kõiki teemast huvitatuid.

Koolitus oli korraldatud IFCA poolt eesmärgil, et nii IFCA, EFPT (European Freestyle Pro Tour) kui ka PWA (Professional Windsurfers Association) sarjades oleks võimalus kasutada pädevaid vabastiilivõistluste kohtunikke ning et žürii kompetentsus oleks tasemel.

Kolme päeva sisse mahtusid teemadena nii ürituste ülesehitus, praktiline hindamine video põhjal, tutvumine erinevate hindamissüsteemidega, korrektne reeglitekohane paberimajandus kui ka tutvumine vabastiili tulevikusuundadega üldiselt. Viimasel päeval tehti ka põhjalik eksam, mis sisaldas kogu teadaoleva purjelaua „trikistiku“ äratundmist jooksvast videost (28 erinevat trikki).

Eksami sooritas edukalt Eesti Purjelaualiidu juhatuse liige, lainesõidu klassijuht ja pikaajaline eestvedaja Ain Härmson, alias Penny, kellest saab Rahvusvahelise Purjetamisföderatsiooni (ISAF) litsentseeritud kohtunik. Ametliku kinnituse litsentsi kohta annab ISAF-i aastakonverents sügisel.

Eestis on lisaks Härmsonile viis ISAF-i poolt litsentseeritud võistlusametnikku: Jüri Šaraškin – mõõtja, Andrus Poksi – kohtunik, Madis Ausman – võistlusjuht, Priit Rüütel – vahekohtunik, Agnes Lill – mõõtja.