Saaremaal peeti surfi Eesti edetabeli võistlused slaalomi distsipliinis – purjelaua Eesti meistrivõistluste etapp ja lohelaua Eesti karikavõistluste etapp.

Purjetamistingimused kahe võistluspäeva jooksul olid suhteliselt äärmuslikud. Paks udu, temperatuur ca 8 kraadi, vesi paar kraadi soojem ja tuul 10-12 sõlme mis on slaalomi distsipliini alumine piir.

Esimesel võistluspäeval õnnestus pidada purjelaua klassile 2 eelsõitu ja lohe klassile 5 finaalsõitu. Teisel päeval sai peale mitmendat katset sõidetud ka purjelaua finaalsõit.

Slaalomi Eesti meistrivõistluste etapi purjelaua klassis võitis Roland Mik (Surfhouse). Teise koha saavutas John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) ja kolmanda positsiooni hõivas Karl Erik Saarm (Team Extreme) kes oli ühtlasi noorte arvestuse parim. Noorte teise koha saavutas Rainer Kasekivi (Tallinna Purjelauakool) Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi) ees.
Purjelaua master vanusearvestuse võitis Timo Runge (Team Mahe), järgnesid Urmas Niine (Team Mahe) ja 2013 hooaja Eesti meister Toomas Mölder (Surfhouse). Grand masterite vanusearvestuses edestas Toomas Kasenurm (Pärnu Surfiklubi) Neeme Truumeest (Saaremaa Surfiklubi). Võistlustel osales 18 slalomisti.

Purjelaua slaalomi EMV tulemused

Lohelaua slaalomi karikavõistluse etapil osales kolm võistlejat. Esikoha saavutas Silver Kattai Dimitri Kovaltšuk ja Madis Kallas ees. Kõik on Kite Team Estonia esindajad. Võistluste peakohtunik Madis Ausman hindas väga kõrgelt lohetajate startimise oskusi, kelle sõnul eelmise aastaga võrreldes on areng olnud silmnähtav.

Lohe slaalomi tulemused

Slaalomi Eesti etapid jätkuvad hooaja teises pooles, loodetavasti sügistormidega. Selle nädala lõpul suunduvad slalomistid juba Prantsusmaale, Defi Wind maratonile, kus on osavõtjate arv tuhande kandis.

Pildid on SIIN.
Autasustamise pildid on SIIN.

Eesti meistrivõistlusi toetas Eesti Purjelaualiit, Bacardi, Oxbow, Omaraamat, Extreme Sport ja Windfire.
DSC_0418

Roland Mik

DSC_0404

Silver Kattai