DSC_0207vKiirussõidu võistlused on alanud. Hooaja esimesel poolel on tehtud väga kõrgeid tulemusi nii Eesti meistrivõistlustel kui ka kiirusrekordite katsetel väljaspool Eestit.

Peale Defi Wind maratoni suundus osa Eesti slalomiste La Franqui randa, Prantsusmaa lõunarannikul. La Franqui on kiirussõitjate seas väga tuntud koht kus tavaliselt puhub maatuul tugevusega 15 m/s, st sõidutingimused on ideaalsed. Veepiirist juba meetri kaugusel on sobiv sügavus, tuul on ühtlane, rannikul puuduvad mitme kilomeetri ulatuses tuult segavad kõrged ehitised, järsud kaldad või metsad.

Eestlased ei jätnud neid võimalusi kasutamata. Toomas Kasenurm (Eesti 1x1h rekordi omanik) ja Andres Kask tippkiirused ületasid La Franquis 68 km/h.

Toomas Kasenurm tulemus
Andres Kask tulemus
DSC_0142v
Annika Valkna saavutas esimese Eesti naisena tippkiiruse üle 60 km/h.

Annika Valkna tulemus

Viimased päevad on pakkunud häid sõidutingimusi ka Eestis. Valitsevad loodetuuled on kiirusõitjaid meelitanud Pärnusse, Kihnu kui Topu lahte. Eesti meistrivõistlustele (Kiirusekunn 2014) tulemusi näeb jooksvalt kiirussõidu lehel.
Tuletame meelde et tulemusi ei panda välja enne kui on tasutud liidu maksud (liikmemaks/registritasu) ja võistluse osavõtutasu.

Hooaja teises pooles on planeeritud ka Eesti kiirussõidu meistrivõistluste teine etapp – ühepäeva kiirussõit, asukohaga näiteks Topu. Etapil hetkel korraldajat pole aga huvi korral võtke ühendust Eesti Purjelaualiiduga.

DSC_0154v