Karl Erik Saarm

Fotode autor: Merilyn Meristo

Karl-Erik Saarm saavutas Formula purjelaua noorte alla 20aastaste vanuseklassis  Maailmameistrivõistlustel esikoha.

Purjelaua Formula klassi noorte aasta tähtsaim võistlus toimus Itaalia lõunapoolses otsas, Gallipoli nimelise linnakese külje all 30. Juuni-05. Juuli 2014.

Eestlastest osalesid Karl-Erik Saarm (Team Extreme), Artur Kaiküll (Team Extreme) ja Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi).

Esimestes sõitudes valitsesid vaiksed tuuled (4-5 m/s). Need sobisid kõige paremini Karl-Erikule, kes saavutas üllatava kergusega sõiduvõite. Arturi positsioon oli päeva lõpuks kolmas/neljas ning Tristen Eriku koht seitsmes.

Võistlus oli alanud edukalt. Eesti formulistide üldine tase on suhteliselt kõrge, noortel on palju võistluskogemusi ning varasem MM-i kogemus, mis kõik tõstis nad favoriitideks ja lisas noortele pingeid.

Tuulevaiksed olud jätkusid ka järgnevate päevade võistlussõitudes, mis tagas Karl-Erikul hulgaliselt sõiduvõite ja aitas kasvata punktiedu konkurentide ees.

Viimane võistluspäev tõi kaasa tugevamad tuuleolud, kuid Karl-Erik suutis sellegipoolest liidrikoha säilitada. Tugevamas tuules näitas väga head kiirust Tristen Erik Kivi, kes saavutas ühe sõiduvõidu ja kaks teist kohta.

Kuue võistluspäevaga sai peetud kõik planeeritud 15 sõitu.

Formula noorte MM-i meistritiitli võitis eestlane Karl-Erik Saarm saavutades 15. võistlussõidust  9 sõiduvõitu. Teiseks tuli brasiillane Leonardo Venturini ja kolmandaks šveitslane Jan Orsatti. Artur Kaiküll saavutas 5. koha. Tristen Erik Kivi tõusis lõpuks Arturiga samale punktisummale ja saavutas kuuenda koha.

Maailmameistri tiitlit aitasid võita:

Alexela grupp, KSA, Kliinik 32, Extreme sport, Starboard, NeilPryde, Tallinna linn, Kultuurkapital, Eesti Purjelaualiit, Tähtreklaam, Omaraamat.

Tulemused:
http://www.formulawindsurfing.org/filez/results/140706/fwym_world_results_after_15_prov.pdf

Võistluse kodulehekülg: http://surfingitalygallipoli.com/

Rahvusvaheline Formula klassi leht: http://www.formulawindsurfing.org/

Eesti Formula klassi leht: http://purjelaualiit.ee/formula/?p=968

Team Extreme FB grupp: https://www.facebook.com/groups/surfteamextreme/

ARTUR_v

 TRISTEN_v