TN14_sl_Annika_Valkna_cruising

Fotol Annika Valkna EST 146 – autor PWA/John Carter

PWA maailmakarikasarja slaalomi etapp toimus 1-6.juuli Türkmenistanis,  Awazas, Yelkeni jahtklubis Kaspia mere kaldal.

Eestlastest osales võistlusel meie parim naisslalomist Annika Valkna.

Võistlus toimus kohas kus nii osalejatel kui korraldajatel puudus eelnev võistluspraktika. See tegi ürituse ühest küljest huvitavaks kuid ka ettearvamatuks.

Terve võistlusnädala jooksul valitsesid äärmiselt vaiksed ja muutlikud tuuleolud, mis tegi sõitude korraldamise väga keeruliseks. Seoses nappide tuuleoludega (klassireeglite järgi on minimumtuul stabiilsed 7 sõlme) katkestati väga paljud sõidud, mis tähendas sportlastele lisapingutust ning viibimist pikki tunde ligi  neljakümne kraadises kuumuses

Naise arvestuses viidi läbi kaks ringi võistlussõite.Kokkuvõttes tegi Annika siiani parima PWA etapi tulemuse, saavutades väga tubli 10. koha. Kohad sõitudes olid 13. ja 7.

Meeste arvestuses ei suudetud seoses ebasobivate oludega ellimineerimisringi lõpetada ja nii jäid eelsõitudest finaalsõitu kvalifitseerunud sportlased jagama esikohta võrdsete punktidega.

Annika Valkna järgmine etteaste PWA MK sarjas toimub augusti lõpus Türgis, Alacatis.

Tulemused: http://www.pwaworldtour.com/index.php?id=193&tx_pwaevent_pi1[showUid]=220&tx_pwaevent_pi1[ediscipline]=625&cHash=2d2e1b2092581f3f2247aa04714172b3

Annika Valkna blogi.

Andres Valkna kirjeldab värvikalt autoritaarse presidendivõimuga riigis toimunud üritust Team Jahe blogis.

DCIM102GOPRO