16.-28. augustini Hiinas Nanjingis toimuvatel II noorte suveolümpiamängudel võistleb 17 noort Eesti sportlast. Seda on 9 sportlase võrra rohkem kui nelja aasta eest esimestel noorte suveolümpiamängudel Singapuris.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli hinnangul saavad sportlased noorte olümpiamängudelt väärt kogemuse ja suurvõistluste karastuse. „Noorte olümpiamängud kannavad olümpiamängude vaimu ja väärtusi. Ma usun, et nii mõnigi noor saab neil mängudel kinnitust ja tahet jätkata tippspordiga ja pürgida olümpiamängudele,“ ütles Seli.

Eesti eest on võistlustules 17 noort sportlast 7 spordialal:

  • jalgrattaspordis Mari-Liis Mõttus ja Kärolin Varblane;
  • judos Mattias Kuusik;
  • kergejõustikus Hans-Christian Hausenberg, Sander Moldau, Kert Piirimäe, Valeria Radajeva ja Georg Kaspar Räni;
  • korvpallis Kadri-Ann Lass, Tatjana Razguljajeva, Marie Roosalu ja Kadri Uiga;
  • purjetamises Brigita Viilop;
  • sulgpallis Kristin Kuuba;
  • ujumises Karleen Kersa, Karl-Johann Luht ja Daniel Zaitsev.

Eesti delegatsiooni kuulub ühtekokku 30 inimest, lisaks 17 sportlasele 8 treenerit, 3-liikmeline taustajõudude meeskond ning 2 EOK esindajat. Eesti delegatsiooni juht on Merle Kaljurand. Noort Eesti olümpiakoondist riietavad EOK sponsorid Monton ja Nike.

Esimesena Eesti sportlastest võistleb jalgrattur Mari-Liis Mõttus, kui 17. augustil kell 9 (Eesti aja järgi kell 4) antakse start neidude maastikukrossi sõidule. Infot Eesti sportlaste võistlusaegade kohta saab EOK kodulehel olevalt Nanjingi noorte OM-i erilehelt http://www.eok.ee/nanjing2014. Samuti lisandub sinna lähiajal teave võistluste jälgimise võimaluste kohta.

Eesti Olümpiakomitee on Eesti spordi katusorganisatsioon. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu ka liikumisharrastuse kandepinda. EOK tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Lisainfo:
http://www.eok.ee/nanjing2014

Eesti_delegatsioon_enne_äralendu

Eesti delegatsioon enne äralendu