Purjelaua profisarja (PWA) slaalomi distsipliini II etapp toimus 24. – 31. aug. Türgis, Alacatis. Eestlastes osales võistlusel Annika Valkna – EST 146.

TY14_ls_Valkna_in_the_pitsAnnikal on profisarjas juba üksjagu kogemusi, võistluskoht eelmisest aastast tuttav ning seekord sai kõike tehtud iseseisvalt, ehk siis ilma abilise “caddy” teenuseta. Konkurente oli kokku 22, mis tähendas kahte fliiti, kust edasi pääses 5 paremat.

Annika enne võistlust: “Proovisin tüdrukutega kiiruseid ka ja tundub, et paljud on sellega vaeva näinud ja siin siledal veel tulevad eriti hästi välja Türgi tüdrukute koduvee(?) eelised. Muidu on kiirus suhteliselt võrdne. Täna arutasime ka seda, kes tüdrukutest kasutab alatumaid võtteid ja kes tõenäoliselt külma südamega sulle sisse sõidab. Aga selle peale ma eriti ei mõtle, sinna ju ei saa mina midagi parata.” Kuna profisarja võistluse peamine reegel on reeglite puudumine, siis on võistlus üsna karm ja pakub ohtralt vaatemängu.

TY14_sl_Race_actionKõik käis tõusude ja mõõnadega, alguses veidi tagasihoidlikult, siis saagu mis saab stiilis ja lõpus väsimust trotsides. Tulemuste poolelt ikka päris hästi, paar korda õnnestus eelsõidust edasi saada ja parima ringi tulemus oli koguni 7. koht. Kõikide ringide tulemused olid: 13, 22, 22, 7, 10, 19, 19, 11, 20. Etapi kokkuvõttes tähendas see 17. kohta.

Üks B finaali õnnestunud võit tuli näiteks nii: “Viimase sõidu eel lõime Sarah-Quitaga patsu ja lubasime mõlemad väsimusele mitte alla vanduda. Ma ei tea, kas selles oli asi aga start tuli lõpuks ometi välja ja märgis olin essa! ESSA! Kuulsin, et minu selja taga pandi matsu aga see ei huvitanud, sõitsin edasi. Järgmises märgis, täielik üksindus, mõtlesin, et juba katkestati aga lippu polnud nii et sõit ikkagi käis. Panin ikka edasi ja järgmises märgis ka üksi ja viimases märgis oli see kõik nii uskumatu, et olin kindel, et väristan ära selle ja tegin eeeeriti suuuure ja aeglase halsi, natuke piinlik oli kohe :) Natuke said tagumised lähemale aga põhimõtteliselt võitsin poole märgivahega. Jehuuu!!! Tegin ikkagi endale selle väikse sünnipäevakingi.”

TY14_ls_Sarah_Quita_Offringa_takes_the_victoryEtapi võitis Sarah-Quita Offringa Arubast. Teise koha sai Delphine Cousin Prantsusmaalt ja kolmas oli Lena Aylin Erdil Türgist.

Alacati etapi tulemused.

Sarja kokkuvõttes juhivad prantslannad Delphine Cousin ja Valérie Ghibaudo, kolmas on türklanna Lena Aylin Erdil. Annika on kokkuvõttes väga kõrgel 10-ndal positsioonil.

Sarja koondtulemused.

Kogu seiklus on kenasti kirjas Annika blogis.
PWA sarja kodulehet.
Fotod – PWA/John Carter

TY14_sl_Offinga_leads_the_way