2.–7. september peeti Horvaatias Viganjis purjelaua Formula klassi Euroopa meistrivõistlused.

1521667_549358481831156_5615373004207404834_nVõistlustele registreerus 60 võistlejat 19-st riigist. Eestlasi esindas suhteliselt noor põlvkond formuliste – John Kaju, Betti Vainküla, Peeter Kask, Tristen Erik Kivi, Karl-Erik Saarm ja Andreas Remmel.

Võistlusnädal möödus peamiselt tuule ootamisega. Alles viimasel päeval tekkis mingi õhu liikumine. Oodati lõunani, kuni tuule suund ja tugevus stabiliseerusid ning alustati startidega. Järgi jäänud poolest võistluspäevast võtsid korraldajad maksimumi, kokku õnnestus pidada 5 sõitu.

Karl-Erik Saarm
Parima eestlasena saavutas kõrge 8. koha John Kaju (Saaremaa Surfiklubi). Karl-Erik Saarm (Team Extreme) sai üldarvestuses 18. koha, kuid noorte arvestuses võitis väga turvalise eduga. See tõi tänavu ka noorte maailmameistriks tulnud Karl-Erikule aasta teise suurtiitli – noorte Euroopa meistritiitli.

Peeter Kask (Team Extreme) tuli 22. kohale. Andreas Remmel (Tallinna Purjelauakool) lõpetas 38. kohaga, mis noorte arvestuses tähendas väga tublit kolmandat kohta. Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi) sai üldarvestuses 45. ja noortest 5. koha ning Betti Vainküla (Team Extreme) tuli 55ndaks, naistest teiseks.

Euroopa meistrivõistlused võitis Sebastian Kordel (GER), teise koha saavutas Casper Bouman (NED) ja kolmandaks tuli Filip Korczycki (POL). Noortest saavutas Saarmi järel ning Remmeli ees 2. koha hollandlane Coen Swijenburg.

Tulemused
Võistluse kodulehekülg
Korraldaja fotod
John Kaju blogi
Karl-Erik Saarm blogi
Team Extreme FB postitused

Euroopa meistri tiitlit aitasid võita:
Alexela grupp, KSA, Kliinik 32, Extreme sport, Starboard, NeilPryde, Tallinna linn, Kultuurkapital, Eesti Purjelaualiit, Tähtreklaam, Omaraamat ja Laarmann Kraanad.