Igasuvine surfisõprade festival Surfilaager 2015 toimub taas 16-19 juulil Roosta rannas. Nelja päeva jooksul uuendatakse sõprust purjelaua-, lohe- ning aerulauaga nii professionaalsel kui harrastaja tasandil. Sel aastal toimuvad Surfilaagris ka Eesti Meistrivõistlused SUPis ehk aerulaual.

Juba 17. korda tulevad Roosta suvisele rannaliivale kokku pujelaua-, lohesurfi ja aerulaua professionaalid ja harrastajad, et nelja päeva jooksul tegeleda surfiga, võtta osa võistlustest ning nautida ulatuslikku meelelahutusprogrammi.

SUP maratoni start

SUP maratoni start

Sellel aastal toimuvad Surfilaagris Eesti Meistrivõislused SUP sõidus ehk aerulauasurfis.

Kahekordne Eesti meister aerulauasõidus Roland Mik kavatseb ka 2015. aastal Roostal tiitlit kaitsta. “Suhteliselt uue spordialana on SUP mitte ainult Eestis vaid üle maailma kiiresti populaarust kogunud. Kindlasti on algajate jaoks tegu üsna turvalise algusega surfispordile, kuna ala ei vaja suurt füüsilist ettevalmistust. Tegelikult aga pakub SUP väljakutseid ja põnevust ka juba osavatele surfajatele, kuna kiiruse saavutamiseks ja tehniliseks sõiduks on vaja praktikat ja oskusi,” selgitas Mik. “Igal juhul loodan sel aastal Roostal tiitlit kaitsta ja ootan kaasvõisteljatega kohtumist. Üldfüüsiline ettevalmistav treening käib aastaringselt ja peagi hakkab ilma soojenedes veetundide arv kasvama.”

Surfilaagrisse on tavapäraselt oodatud ka surfispordiga alustajad, kuna koolitused toimuvad nii algajatele kui edasijõudnutele. Lisaks saavad festivalikülastajad enda teadmisi täiendada oluliste valdkondade töötubades nagu seda on tervis ja keskkond.

Nagu surf spordialana, on ka Surfilaager loodusega sõber – ka sel aastal järgitakse festivalikorralduses rohelisi põhimõtteid – laagris on muuhulgas säästlikult korraldatud nii prügi kogumine kui sorteerimine. Päeval toimuvad põnevad mängud ja võistlused, õhtutundidel saavad Surfilaagri külastajad üheskoos suurepäraseid kontserte nautida.

Vaata lisa www.surfilaager.ee
www.facebook.ee/surfilaager

Lisainfo:
Helen Unt
Surfilaager 2015 pressiesindaja
Helen@surf.ee
5022757