Lehar_Jurimae

Lehar Jürimäe, 2015 Talisurfi Eesti meister

Talisurfi Eesti meistrivõistluste sari on lõppenud. EMV koosnes kolmest etapist – slaalomi, kursisõidu ja kiirussõidu etapist.

Slaalom peeti Harku järvel, kursisõit Võrtsjärvel ja kiiruse gps tulemust sai sõita hooaja jooksul vabalt valitud Eesti veekogul. Talv oli pehme, korralik jää oli vaid järvedel, mis enamus ajast oli lumevaba. Sellised tingimused soosivad eelkõige slaalomi distsipliini tegevust. Kursisõit ja kiirussõit vajavad ideaalis suuremaid jääväljasid, kuid sõita sai ka järvedel. Kiirussõidu etapile pöörati seetõttu vähem tähelepanu. Viimaselt etapilt laekus kolm gps kiirusetulemust. Üks tugeva tuulega sooritatud katse oli küll kõrgest klassist, kuid tulemus polnud kahjuks määrustepärane. Arvesse läksid suhteliselt vaikse tuulega sooritatud kiirused, mis salvestati kursisõidu etapil. Seal oli Lehar Jürimäe pisut kiirem kui Peep Tomingas.

Kalev Allikveer, 2015 EMV 2.koht

Kalev Allikveer, Talisurfi EMV 2.koht

Kolme etapi kokkuvõttes võitis Eesti talisurfi meistritiitli Lehar Jürimäe (Aloha), kohad etappidel 2,2,1. Lehari esimese meistritiitli taga on mitmed treeningud ja võistlused koos Soome koondisega. Hõbemedali saavutas vanameister Kalev Allikveer (SK Puri), kohad etappidel 5,1,3. Pronksmedal kuulub Kristjan Rotenberg’ile (Aloha) kohtadega 4,4,3. Parim noor oli Alfred Kalm (Tallinna Purjelauakool). EMV-l osales kokku 18 talisurfarit.

EMV koondtulemused.
Video slaalom ja kursisõit – autor Ain Härmson
Pildid slaalom ja kursisõit – autor Ain Härmson

Kristjan Rotenberg, Talisurfi EMV 3.koht

Kristjan Rotenberg, Talisurfi EMV 3.koht

Alfred Kalm, talisurfi EMV parim noor.

Alfred Kalm, talisurfi EMV parim noor.

Talisurfi EMV-d toetasid Eesti Purjelaualiit, Extreme Sport, Teamvosa, SK Puri ja Bacardi.