Viva Estonia!!! Martin võitis ka 7. sõidu ja John 8. sõidu!!!!!

Martin Ervin EST-202 jätkab Hispaanias Cadiziz Noorte, Juunioride ja Seenioride MM-il domineerivalt. Teisel võistluspäeval on tal peale ühe sõidu mahaarvamist alles vaid esikohad.

martinsoit2

Kokku juhib Martin võistlusi 5 punktiga.

Teisel kohal on 11 punktiga Markus Poltenstein AUT-30 ja kolmandaks tõusis 17 punktiga Adri Keet NED-34.

John Kaju EST-24 on Noorte arvestuses 27 punkti kogudes langenud pisut tahapoole – seitsmendaks. Viimase sõidus suutis John tulla finishisse kolmandana, mis annab lootust, et noor saarlane oma kohta veel parandab.

johnpeal

Noortest on 12 punktiga juhtimas prantslane Jules Denel FRA-41 . John Kaju ees oleval prantslasel William Alikiagaleleil on 24 punkti.

Võistluste pilte näeb SIIT.

Samal teemal: http://www.teammahe.ee/index.php?categoryid=19&p2_articleid=708

Jaanus pildid: http://maui.ee/rubriik/pildid

Võistlejate kommentaarid:

JOHN:

1. sõit: Vahetult enne starti läks purje latt katki. Jõudsin küll stardialasse õigeaegselt, kuid stardikella pidi käivitama juba kaldal. Otsustasin startida paremal halsil stardiliini keskelt, kuid tegelikult oleks olnud mõistlikum hoopis vasakul halsil startida. Ühesõnaga, tuli alla keskmise start. Esimesse märki jõudsin kuuendana, allatuule lõigus aga tegin manöövri liiga hilja ja teises märgis olin kaheksandana. Järgmises allatuule lõigus võtsin ühe koha tagasi – lõpuks 7.

2. sõit: Startisin paremal halsil märgi juurest  ja sain hea puhta tuule (ei jäänud teiste võistlejate varju). Aga järjekordselt oli kasulikum sõita raja paremal poolel, mistõttu esimesse märki jõudsin alles kümnendana.  Allatuules tegin manöövri teistest varem ja võitsin sellega 5 kohta. Kuid märgi võtmine ebaõnnestus, jäin teiste segatud tuulde ja vastutuule lõigul kaotasin kohad uuesti. Finishis 10.

3. sõit: Tuul hakkas keerama ja vaikima, laine vajus ka madalamaks. 22 võistlejat startis paremal halsil ja 2 vasakul. Mina ka paremal halsil võrdlemisi märgi lähedalt. Jäin eessõitja ahrisse pisut kinni ning tuli sõita segatud tuules (teiste võistlejate purjedest tekkivad õhukeerised segavad oluliselt purjetamist). Lisaks tekkisid veel tuuleaugud ja tuule suuna muutused. Esimeses märgis olin 8. Allatuules suutsin ennast 5.ndaks sõita, teised tegid seekord manöövri liiga vara. Peale teist märki sõitsin raja paremal poolel, kus tuuleolud olid stabiilsemad. Tegin küll vastutuulekursil lisapaute, kuid märki jõudsin ikkagi kolmandana ja nii ka finishisse!

MARTIN:

1. sõit: Startisin kaatri juurest paremal halsil. Õnnestus väga hästi, kuigi stardihetkel olin alles kiirust kogumas. Sõitsin raja vasakul poolel ja esimeses märgis olin juba korraliku vahemaaga esimene. Edasine oli vormistamise küsimus. Finishis võitsin teist kohta 1 minuti ja 15 sekundiga!

2. sõit: Stardikell oli 2 sekundit taga, kuid sellegipoolest sain paremal halsil võistlejate keskelt hea stardi, kuna kompenseerisin kella ebatäpsust kiirusega. Teisel ringil proovisin erinevalt konkurentidest raja vasakut poolt, kus tuul oli heitlik ja muutis suunda. Seal kaotasin julmalt, mistõttu vastutuule märgis olin napi eduga esimene. Allatuules suurendasin edu, kuid konkurent tegi manöövri liiga vara ja teda kontrollida püüdes tegin sama. Seetõttu ei läinud viimasesse märki välja ja pidin tegema lisamanöövrid, kuid finishis olin siiski esimene!

3. sõit: Tuul vaikis veelgi. Aga tundsin ennast ülihästi. Kiirus ja sõidunurgad tuule suhtes on väga head! Otsustasin heitlike olude tõttu kontrollida lähimat konkurenti ja startisin temaga koos pin-endist (stardiliini märgipoolsest otsast). Sattusime raja valele poolele, mistõttu olin esimeses märgis kuues ja konkurent alles 10. Allatuule lõigu järel olin märgis 5. Märgi võtmine õnnestus hästi ja sain ennast kiirendusega teistele tuulepealsesse külge sõita! Vastutuule märgi suunas tegin manöövri juba esimesena ja sain teiste ees 30-meetrise edu. Viimasel allatuulelõigul püüdsin oma sõidutehnikale keskenduda ja tegin manöövri kindla varuga. Seetõttu sain raja viimases osas korralikku kiirust arendada. Kui esimesena finisheerisin, sain meeldiva aplausi osaliseks!