Eru lahe parklas tervitas esimesena retkest osavõtjaid ilus päikseline ilm. Peale osavõtu kontrolli ning purjede rigamist alustati retkega ühiselt kell 12:30. Õhutemperatuur oli 18 C ja lahes puhus kerge kagutuul 4-5 m/s. Nii vanad kui uued osalejad sõitsid kõrvuti, seekord kokku 25 lõbusat retkelist.

Peale starti üllatas korraks tuulevaikus, mis avamerele jõudes asendus kõigile nauditavate gliseerivate sõidutingimustega. Maabumine Mohni tuulevarjulisse randa ei tekitanud erilist raskust. Saare ilus loodus pakkus osalejatele palju uudistamist. Retkelistest enamus jõudis siiki ka grupipildile, misjärel valmistuti juba võistlusõiduks mandrile.

20150912_Mohni_No_4_grupiV

Retkelised Mohni saarel

Lõunapausi ajal oli tuul tõusnud kohati kuni 10 m/s, suund sobivalt idast. Surfarid pingutasid stardiootuses purjesid. Saarelt starditi rahulikult, üksteist mitte segades kell 15:15.

Saare tagant väljudes tõmbas tuul sõitjad kohe glissi. Ühtlane tuul ja külglainetus aitas kõigil püsida turvaliselt tagasisõidukursil. Kaugelt merelt maad vaadates oli esialgu pisut keeruline leida õiget sihtkohta – horisont oli ühtlaselt roheline, vaid mõned eristuvad neeme tipud aitasid orienteeruda. Kuid lõpuks hakkas kaldalt paistma oranž Eru Surf Team’i lipp, mis kuulutas finišipaiga kurssi.

Tore oli näha finišipaiga, Eru lahe laevavraki poole kihutavaid võistlejaid. Esimese-teise koha nimel käis tihe rebimine kuni lõpuni. Otsustavaks sai Annika Valkna jooksusprint finišisse. Anti Puusepp pidi napilt leppima üldarvestuse teise kohaga. Kolmandaks tuli Raivo Saarm.

Poodium naised

Poodium naised

Poodium mehed

Poodium mehed

Naiste paremusjärjestus:

  1. Annika Valkna
  2. Triin Toming
  3. Airi Karu

Meest paremusjärjestus:

  1. Anti Puusepp
  2. Raivo Saarm
  3. Andres Valkna

TULEMUSED

FOTOD: Lisatakse jooksvalt

Täname tuuletaati!

Suur tänu toetajatele ja koostööpartneritele:

A.Le CoqViinistu Kultuuri-ja konverentsikeskusKäsmu Vabatahtlik Merepääste, Rakvere Fotostuudio, Park-Hotel Palmse.