Tristen Erik Kivi ja Karl-Erik Saarm saavutasid Formula purjelaua noorte Euroopa Meistrivõistlustel ülekaaluka kaksikvõidu.

Formula klassi purjelaua noorte ja masterite Euroopa meistrivõistlused toimusid Kreekas. Eestlastest osalesid tiitlivõistlusel meie tipud Tristen Erik Kivi ja Karl-Erik Saarm. Maailma mastaabis on meie noored tõelised staarid – mõlemad sportlased omavad viimaseid noorte maailmameistrivõistluste kõrgemaid tiitleid (2014 ja 2015).

Võistlustingimused olid Kreekas väga head. Viie võistluspäeva jooksul sai ära pidada kõik plaanikohased 15 sõitu. Ilm oli lõunamaiselt soe ja tuult oli pigem rohkemgi kui formula klass võistlusteks vajab, kuid tiitlivõistlustele sobivadki pisut äärmuslikud olud.

Noorte (U20) poodium

Noorte (U20) poodium

Võistlusformaadi kohaselt sõideti seekord ühises grupis, ehk noored ja masterid said omavahel konkureerida. Meie noortele sobis see igati, sest oma vanuste seas on Eesti noored jätkuvalt maailma parimad. Isegi tugevamatega koos võisteldes õnnestus Tristenil võtta üks sõiduvõit ja kaks teist kohta, ning Karl-Eriku kontole kogunes lausa kolm kolmandat kohta. Üldtabelis saavutasid eestlased väga kõrge viienda ja kuuenda koha. Võistlustel osales kokku 48 võistlejat 13-st riigist.

2015 noorte Euroopa meistriks tuli Tristen Erik Kivi (Saaremaa surfiklubi). Tugevat konkurentsi suutis Tristenile pakkuda vaid Karl-Erik Saarm (Team Extreme). Kolmanda koha saavutas Christian Triantafyllou Kreekast.

Masterite esikoht läks kogenud lätlasele Janis Preiss’le. Teiseks tuli Nikolaos Scarlatos Kreekast ja kolmas oli Loic Legallois Prantsusmaalt.

Tulemused
Rahvusvaheline Formula klassi koduleht.

Tristen Erik Kivi - Formula noorte Euroopa meister

Tristen Erik Kivi – Formula noorte Euroopa meister

Karl-Erik Saarm - Formula noorte EM hõbe

Karl-Erik Saarm – Formula noorte EM hõbe