Täna Tallinna Vanasadamas ja Pirital alguse saanud Tallinna Sadam Purjetamise Eesti meistrivõistluste finaaletapil seilati tugevas, puhanguti üle 15 m/s ulatunud tuules esimene võistlussõit. RS:X ja Formula purjelaudadel läksid juhtima need, kes tormistes oludes kõige paremini vastu pidasid ning kõige targemaid otsuseid tegid.

Olümpiapurjelaual RS:X oli täna kindlalt parim Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi). Teisel positsioonil on mõlemas sõidus teisena finišeerinud soomlanna Tuuli Petäjä-Siren ning kolmas on Marcus Pertelson (Tallinna Purjelauakool).

Ingrid Puusta

Ingrid Puusta

Samamoodi täna konkurentsitult edukaim olnud John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) on haaranud liidrikoha Formula klassis tänavuse noorte maailma- ja Euroopa meistri Tristen Erik Kivi (SSK) ning Erno Kaasiku (Team Extreme) ees.

John Kaju

John Kaju

Enamus Techno 293 klassi noortele purjelauduritele olid tormised tuuleolud täna liiga karmid.

Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval algusega kell 10. Võistlusseeria jooksul plaanitakse Techno 293 ja RS:X klassidele pidada 9 sõitu ning Formula klassile 15 sõitu.

Svertpaatidele ja katamaraanidele pühapäevastele finaalsõitudele Vanasadamas saab kaasa elada ka Postimees Online otseülekande vahendusel  järgmiselt lingilt: http://sport.postimees.ee/3331463/postimehe-otsepilt-tallinna-nadala-regatt-otsustab-olumpiapaatide-ja-purjelaudade-eesti-meistrid

Otseülekande orienteeruv ajakava Postimees Onlines:
13:00 noorteklassi RS Feva hõbe- ja kuldfinaal
14:00 noorteklassi 29er hõbe- ja kuldfinaal
15:00 katamaraaniklassi F18 hõbe- ja kuldfinaal
16:00 olümpiaklassi Laser Radial hõbe- ja kuldfinaal
17:00 olümpiaklassi Laser Standard hõbe- ja kuldfinaal
Kahepaadiklassis 470, kus on vähem osalejaid, selgitatakse võitjad pühapäeval kell 12:30 algavas medalisõidus.

Purjelauaklassid Techno 293, RS:X ja Formula võistlevad Pirital ning neile koosneb regatt vaid fliidisõitudest.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg: http://www.puri.ee/

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg:http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999