Omaanis Al Mussanahis algasid täna olümpiapurjelauaklassi RS:X maailmameistrivõistlused. Esimese võistluspäeva järel on Ingrid Puusta asetunud 12. reale.

Aquece Rio – International Sailing Regatta 2015 is the second sailing test event in preparation for the Rio 2016 Olympic Sailing Competition. Held out of Marina da Gloria from 15-22 August, the Olympic test event welcomes more than 330 sailors from 52 nations in Rio de Janeiro, Brazil. Credit Jesus Renedo/Sailing Energy

Ingrid Puusta. Foto autor: Jesus Renedo/Sailing Energy

Täna peeti kolm võistlussõitu, mille Eestile juba mulluse MM-i tulemuste alusel olümpiapileti välja teeninud Ingrid Puusta (NYCS) lõpetas oma kvalifikatsioonigrupis 6., 7. ja 8. tulemusega. Üldkokkuvõttes on Puusta praegu 59 naise tihedas konkurentsis 12. positsioonil.

Keit Järve (NYCS) sai avapäeval kirja 28., 29. ja 26. resultaadi ning tema asub hetkel kokku 56. kohal.

Meeste seas lõpetas Rainer Kasekivi tänased sõidud 39nda, 38nda ja 35ndana ning paikneb 76ndal positsioonil.

Naistest juhib võistlust hiinlanna Peina Chen ning meeste hulgas prantslane Pierre Le Coq.

Maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonisõidud jätkuvad homme ning nende järel jagunevad võistlejad kuld- ja hõbelaevastikesse. Kolmapäeval on plaani järgi puhkepäev ning neljapäevast laupäevani peetakse finaalsõidud. Lisaks seilavad laupäeval avaseeria tulemuste põhjal selgunud kümme parimat nais- ja meesvõistlejat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://www.rsxclass.com/worlds2015/

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.