Aerulaua Eesti Meistrivõistluste teine etapp toimus laupäeval, 16. juulil Võrus, Tamula järvel. Võistluspäeva märksõnadeks olid päike, tugev tuul ja terav järvelaine. 7 m/s puhuva tuule tingimusi nautisid järvel kihutavad purjelaudurid.

_DSC5292_v

EMV teisest etapist võttis osa 16 aerusurfarit. Kohal olid kõik Eesti tipud, kellele pakkusid tugevat konkurentsi naaberriikide Läti ja Soome esindajad. Noorim võistleja oli 10-aastane Katriina Metstak, kes osales võistlusel harrastajate Surf SUP klassis.

Aerulaua start, foto Roosisaare Surfiklubi

Aerulaua start, foto Roosisaare Surfiklubi

Võistlus koosnes kahe distsipliini sõidust – sprindist ja maratonist. Sprint omakorda kahest eesõidust ja finaalidest. Sprindi esimeses eelsõidus näitas head minekut Roland Mik, kes edestas teisena lõpetanud Rauno Pikkorit ja kolmandaks tulnud Andrejs Daukšist ligikaudu minutiga. Naiste arvestuses pääsesid sprindi finaali esimesest eelsõidust head aega näidanud Betti Vainküla ja Merle Nummert. Sprindi teisest eelsõidust kindlustasid koha finaalis Marcus Pertelson, Mati Link ja Tarmo Tamm.

Sprindi finaal kulges tasavägiselt. Esikolmiku moodustasid Marcus Pertelson, Roland Mik ja Rauno Pikkor, kes kõik lõpetasid sõidu 4 sekundiliste vahedega. Naistest sõitis finaalis välja parima aja Betti Vainküla, kes edestas Merle Nummertit 26 sekundiga. Naiste sprindi kolmas oli Cerly Aulik.

Maratoni rada otsustati enne starti pisut ümber planeerida, et võistlejad saaksid tuulega võitlemise asemel rohkem omandatud tehnikat ja jõudu mängu panna. Esikoha võitis Marcus Pertelson 16 sekundilise edumaaga Roland Miku ees. Kolmandana lõpetas Rauno Pikkor. EMV 2.etapi võitis Marcus Pertelson (TPLK), järgnesid Roland Mik (Surfhouse/ROPK) ja Rauno Pikkor (Team Extreme).

SUP EMV liider Marcus Pertelson, foto Roosisaare Surfiklubi

SUP EMV liider Marcus Pertelson, foto Roosisaare Surfiklubi

Maratoni distansi parim naine oli Cerly Aulik, järgnesid Betti Vainküla ja Merle Nummert. Tänu heale sprindi tulemusele võitis EMV 2.etapi Betti Vainküla. Teise koha saavutas Cerly Aulik (Team Tahe) soomlanna Merle Nummert (Rautio Sports Pro Team) ees.

SUP EMV naiste liider Betti Vainküla, foto Roosisaare Surfiklubi

SUP EMV naiste liider Betti Vainküla, foto Roosisaare Surfiklubi

Harrastajate Surf SUP klassis võttis esikoha Tarmo Tamm (Team Mahe), teine koht läks Tõnis Metstakile (Sunlowers) ning kolmas koht Toomas Truupile, kes osales võistlustel enda valmistatud aerulauaga. Noorim võistleja Katariina Metstak läbis edukalt sprindi  ning pani ennast proovile ka maratonis, millest pool sai kenasti läbitud. Maratoni lõpetamist segas seekord tugev tuul, kuid Katriinast kuuleme me tulevikus kindlasti veel!

10-aastane Katariina Metstak, foto Roosisaare Surfiklubi

10-aastane Katariina Metstak, foto Roosisaare Surfiklubi

Aerulaua EMV teise etapi tulemused
Pildid – autor Roosisaare Surfiklubi

Võistlejate endi sõnul tegid tuul ja lained päeva ainult põnevamaks ning olid kõigile tugevatele igati jõukohased! Esmakordse ja väga ladusa EMV korralduse tagas Roosisaare Surfiklubi, kes omakorda tänab kõiki osavõtjaid ja toetajaid. Võistlust toetas Võru vald. Auhinnad pani parimatele välja MariTelk.

EMV 2 üldarvestuse poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

EMV 2 üldarvestuse poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

EMV 2 naiste poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

EMV 2 naiste poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

Surf SUP klassi poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

Surf SUP klassi poodium, foto Roosisaare Surfiklubi

SUP Eesti meistrivõistluste sari koosneb kolmest etapist. Sarja finaaletapp peetakse 20.august Pirital.

Aerulaua EMV sarja koondtulemused (2 etappi)