Teade 30.07.2016:
Tuuleprognoosi langemise tõttu on slaalomi võistlus edasi lükatud. Formula treeningvõistlus siiski toimub teisipäeval ja huvi korral ka kolmapäeval (2.-3.aug.2016).

 

Eelinfo:
Slaalomi Eesti meistrivõistluste sarja 2.etapi plaanime tänase info põhjal läbi viia esmaspäeval ja teisipäeval, 1.- 2.august. Võistlus toimub Eestis, kuid midagi täpsemat (asukoht, toimumine, võistluspäevade arv) on hetkel vara kinnitada. Kõike täpsustatakse jooksvalt EPL lehel. Viimane info tuleb paaripäevase etteteatamisega, hetkeseisuga siis hiljemalt laupäeva õhtul. Kui tuul jääb tõesti nõrgaks teeme alternatiivse võistluse formulatele, sh harrastajatele.

Võistlusteade (NoR)

Eelregamine

Slaalomi distsipliini formaat koondab sel aastal ühele võistlusele purjelaua tipud, harrastajad, noored ja kutsutud on ka lohesurfarid. Selgituseks et lohesurfaritele ei ole tegemist Eesti meistrivõistlustega. Kõiki arvestusi peetakse eraldi, kusjuures eelmise aasta purjelaua EMV 10 parimat ja Papaslalli 5 parimat harrastajate fliiti ei pääse. Harrastaja fliidis on pisut vabamad varustuse ja liikmelisuse nõuded. Sisuliselt saab võistlusel osaleda iga surfar, kes külgtuules märgist märki suudab sõita, kasvõi Techno 293 klassi varustusega. Samas kui harrastaja on alaliidu (EPL) liige, ning omab klassimäärustele vastavat varustust, saab ta soovi korral paraleelselt osaleda ka tugevamas EMV fliidis.

Esimese etapi tulemused: Purjelaua EMV ja Fun slaalom.

Slaalomi sarja etapid toimuvad tuuleprognoosi korral vastavalt korraldusmeeskonna võimalustele üsna lühikese etteteatamise ajaga. Hooaja jooksul on plaanis läbi viia kuni 4 etappi. Sarja koondarvestuses liidetakse kõik sõidud, mitte etapi lõpptulemused. Mahaviskamisi on sarja koondis palju, mis tähendab et ühe etapi vahele jätmine ei tohiks ka potensiaalsel tiitlivõitjal kogu hooaja tulemust rikkuda.

Sarja liider John Kaju. Foto autor Michael Petrikov.

Sarja liider John Kaju. Foto autor Michael Petrikov.