Purjelaua harrastajate FUN sari koosnes neljast etapist. Läbi suve toimusid etapid Reius, Võsul ja Kärdlas. Sarja finaaletapp peeti sel nädalavahetusel Saaremaal, Nasvas. Võistlusklassideks olid purjelaud ja populaarsust koguv aerulaud (SUP).

Purjelaua harrastajate võistluse formaat on lihtne. Sõidetakse ühisstardist külgtuule slaalomit. Saare etapil säras päike ning puhus korralik surfituul, kohati tugevusega kuni 15 m/s. Fantastilised olud võimaldasid võistluse esimesel päeval pidada purjelauduritele 8 võistlussõitu. Teine päev oli oluliselt vaiksem, see sobis paremini aerulauduritele. Nii lisandus 4 aerulaua (SUP) klassi starti ja veel üks start purjelauduritele.

Saare FUN

Saare FUN

Valdavalt tuulistes oludes peetud purjelauavõistlus oli äärmiselt pingeline. Esimest nelja kohta jäid lahutama vaid neli punkti. FUN finaaletapi võitis ühe punktilise eduga Meelis Uustalu (Gun Sails Team). Teise koha saavutas Valde Viiding (Hang Loose). Kolmas ja neljas koht omasid võrdse arvu punkte, kuid parem mahavisatud sõit tähendas kolmandat kohta Peep Tomingale (Aloha) Andres Valkna (Team Jahe) ees.

Saare Fun üldvõitja - Meelis Uustalu

Saare Fun purjelaua klassi võitja – Meelis Uustalu

Naiste arvestuses võitis FUN purjelaua etapi Cerly Aulik. Teiseks tuli Lii Vilms ja kolmandaks Helle Väin. Kõik naised on Team Tahe liikmed. Noorte U20 vanusearvestses võitis etapi Renar Roolaht. Teiseks tuli Daniel Schneider (TPLK) ja kolmandaks Gregor Schneider (TPLK). Vendasid jäi omakorda lahutama vaid üks punkt.

SUP klassis võttis oma valmistatud aerulaual FUN etapi üllatusvõidu John Kaju (SSK). Teise koha saavutas Mati Link (SupSurfing) ja kolmandaks tuli tõeline universaal Valde Viiding, kes saavutab poodiumikohti nii purjelaua kui aerulaua klassis. Naistest oli etapi parim Cerly Aulik Lii Vilms ja Helle Väin ees.

Saare Fun SUP klassi võitja - John Kaju

Juhib Saare Fun võitja John Kaju, teine on sarja üldvõitja Mati Link

FUN sarja 4.etapi tulemused – purjelaud, aerulaud.

Pildid – autor Simmo Kikkas
Pildid purjelaud ja aerulaud – autor Kristel Pulges

2016 FUN sari on selleks hooajaks lõppenud. Sari koosnes neljast etapist, 40-st purjelaua ja 14-st aerulaua klassi stardist. Purjelaua klassis võidutsesid sarja kokkuvõttes pigem vaiksemate tuulte spetsialistid. Üldarvestuse esikoha saavutas Aivar Kajakas (Team Mahe). Kahel viimasel aastal sarja võitnud Raivo Saarm (Team Jahe) pidi seekord leppima teise kohaga. Üldarvestuse kolmandaks tuli nii vaiksemates kui tugevamates tuultes häid kohti näidanud Andres Valkna (Team Jahe). Naiste arvestuses võitis hooaja Cerly Aulik. Teiseks tuli Helle Väin ja kolmandaks Tallinna Purjelauakooli tüdruk Helena Lindström. Noorte seas võitis FUN sarja Renar Roolaht. Teise koha saavutas Frank Ervin (Team Extreme) ja kolmandaks tuli Helena Lindström (TPLK).

SUP klassis saavutas FUN sarjas esikoha teist aastat järjest Mati Link. Teise koha saavutas Valde Viiding ja kolmanda Boris Ljubtšenko. Konkurentsitult parim naisaerulaudur oli Cerly Aulik. Teiseks tuli Helle Väin ja kolmandaks Lii Vilms.

FUN sarja koondtulemused – purjelaud ja aerulaud.

FUN sarja Saare etappi toetasid suurepäraste, maitsvate ja tervislike toodetega Saare Juust, Boost Yourself, Kadastiku Õunaaed OÜ, Saaremaa delifood OÜ Saare, Good Mood Food, Saaremaa Lihatööstus Lihasöber, Saaremaa Mesi – Saaremaa kuld (Hany OÜ). Tänud ka kohvikule Kodurand, Eesti Purjelaualiit ja Saaremaa Surfiklubi vabatahtlikele.

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassis - Aivar Kajakas

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassis – Aivar Kajakas

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassi naiste arvestuses - Cerly Aulik

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassi naiste arvestuses – Cerly Aulik

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassi noorte arvestuses - Renar Roolaht

2016 Fun sarja esikoht purjelaua klassi noorte arvestuses – Renar Roolaht